Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almás, mákos, babpürés palacsinta

default user icon

Hozzávalók

  • PALACSINTÁHOZ:
  • 2 db tojás
  • 1 pohár finomliszt (2,5 dl)
  • 1 pohár apró zabpehely
  • 1 pohár tej
  • 10 g élesztő
  • cukor
  • két csipet só
  • 1 dl étolaj
  • szódaviz
  • TÖLTELÉK:
  • 2 db alma (nagyobb)
  • 10 dkg mák
  • fahéj
  • 1 db citrom
  • 2 csomag vaniliáscukor
  • 4 kanál kristálycukor
  • 5 dkg vaj
  • TÖLTELÉK:
  • 1 doboz konzervbab
  • 1 kk mustár
  • 1 kk bors
  • szerecsendió
  • 1 mokkáskanál himalájasó
  • 1 doboz tejföl (kisebb)
  • pirospaprika

Elkészítés

    1. A hozzávalókból, tojás, liszt, zabpehely, tej, cukor, só, étolaj, élesztő palacsintatésztát készítünk.10 percig állni hagyjuk, majd kevés szódavizzel hígítjuk.
    2.  A gerezdre vágott almát vajon cukorral karamelizáljuk. A mákot vaniliáscukorral, kevés fahéjjal és citromhéjjal összekeverjük. A babot villával pépesítjük és mustárral, borssal, szerecsendióval, sóval ízlés szerint ízesítjük.
    3. Négy nagy palacsintát sütünk, megtöltjük őket a töltelékkel. Az egyik félét hengerré a másikat háromszögre hajtjuk. Egy tányéra helyezzük. Almával porcukorral a babosat tejföllel paprikával díszítjük.

    TÚRÓ RUDI PALACSINTA >>> 

     

Megjegyzés

AZ ÉDES ÉS SÓS ARÁNY ÁT (A TÖLTELÉK LEHET EZER FÉLE PL DIÓ MÁK HELYETT JUHTÚRÓ BAB HELYETT.

Marinella49
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin