Mennyei gyümölcskenyér - csak tojásfehérjéből!

Hozzávalók

  • 4 tojásfehérje (L-es tojások)
  • 8 dkg kristálycukor
  • 12 dkg liszt
  • 6 dkg olvasztott teavaj langyosan
  • 2 vaníliáscukor
  • Gyümölcsök:
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg ananász
  • 5 dkg aszalt meggy
  • 5 dkg apróra vágott mandula vagy dió
  • 5 dkg apróra vágott étcsokoládé

Elkészítés

    1. Az apróra vágott aszalt gyümölcsöket rumba áztatjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájákat eltesszük.
    2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, pár csepp citromlé hozzáadásával.
    3. A gyümölcsöket, a diót, és az apróra vágott étcsokoládét fakanallal jól beledolgozzuk a habba, majd jöhet a liszt, egy késhegynyi szódabikarbónával, végül az olvasztott vaj.
    4. Az őzgerinc formát kiolajozzuk, belisztezzük, és a masszát beleöntjük.
    5. Kb. 170 fokra előmelegitett sütőben, 40 percig sütjük. Tűpróba szükséges.
Aki szereti, csokoládéval bevonhatja, de natúr változatban is nagyon finom, egészséges és laktató uzsonnasütemény!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin