Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zseniális gombás sertésszelet - ha gyorsan készítenél egyszerűt!

Bársonyos krémesség és gazdag ízvilág jellemzik ezt a roppant egyszerű húsételt. Íme Adri újabb gyors és könnyű receptje.

Nagyon szeretem a húst és nagyon szeretem a gombát, minden formában, azt hiszem. A kettő együtt pedig sokszor maga a mennyország. Főleg, ha az egész a végén tejszínes lesz. :)

Nem tudom, a gomba számomra mindig egy rejtély. Évekkel ezelőtt végigcsináltam a 90 napos diétát. Ott derült ki számomra, hogy a gomba nem zöldség, hanem fehérje. Tehát inkább állatka mint növényke. (Na jó, életem összes biológia tanára most a fejét fogja, de nyilván egy háziasszony máshogy osztályozza a ételeket, mint ahogy azok valójában a biológiai rendszerben vannak, szóval nem igazán érdekel, ki hülyéz most le, nálam a fehérje az hús. :) ) Tehát az én fejemben a gomba is hús.

Ó nagyon sok ilyen kis bölcsességem született a 90 napos diéta alatt. Tudom, hogy sokaknak ez jól megy és nem éheznek, de én szenvedtem. Gyümölcsnapokon például megpróbáltam meggyőzni a volt férjemet, hogy adjon nekem enni valamit a hűtőből, mert sírni fogok. És nem, nem gyümölcsöt! Mondjuk tojást. Mert hát a tojás gyümölcs. A tyúk és a kakas szerelmének gyümölcse! Nem értem, mi a baj ezzel. Szóval én bármilyen élelmet képes vagyok máshova osztályozni, főleg, ha megtudok róla valami, számomra furcsa információt (vagy éppen nagyon éhes vagyok). Elkalandoztam, mert éhes vagyok! :)

Csináljátok meg ezt a húsit, egyetek hozzá rizst vagy bulgurt, de szerintem akár szélesmetéltet is főzhettek hozzá! :)

Hozzávalók (4 személyre):

A boltból:
4 szelet sertéstarja
500 g gomba
300 ml főzőtejszín
szerecsendió
½ csokor petrezselyem

A kamrából:

bors
6 ek olívaolaj
1 db húsleveskocka
2 ek vaj
1 fej vöröshagyma
250 ml száraz fehérbor

1. A hússzeleteket mossuk meg, töröljük szárazra, és kissé klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk meg őket, majd pirítsuk meg 3 ek, felforrósított olívaolajon. Végül szedjük ki mindet, és rakjuk félre.

2. Oldjuk fel a leveskockát 250 ml forró vízben. Adjuk a visszamaradt zsiradékhoz a vajat, továbbá a megmaradt olívaolajat, és pirítsuk meg rajta a meghámozott, felkockázott hagymát, valamint a megtisztított, felszeletelt gombafejeket.

3. Öntsük fel a borral, és nagy lángon forraljuk sűrűre. Ezután adjuk hozzá az alaplét a tejszínnel együtt, ismét forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük 3 percig. Ízesítsük egy kevés sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Végül tegyük rá a hússzeleteket, és főzzük további 2 percig.

4. A petrezselyem lecsipkedett, felaprított leveleivel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 724 kcal

A recept a Fanny konyha 2015/9. számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek