Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mennyei gesztenyés-mogyorós kocka

default user icon
Mennyei gesztenyés-mogyorós kocka

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 60 g porcukor
  • 60 g simaliszt
  • 20 g kakaó
  • 2 evőkanál olaj
  • A krémhez:
  • 100 g cukor
  • 200 ml tej
  • 20 g étkezési keményítő
  • 1 tojássárgája
  • 250 g gesztenyemassza
  • 300 ml tejszín
  • 30 g porcukor
  • darált mogyoró a díszítéshez

Elkészítés

    A fehérjéket verjük kemény habbá, közben adagoljuk hozzá a porcukor felét.

    A maradék cukrot keverjük ki a tojássárgájával, és vegyítsük a tojáshabba. Adjuk a masszához az átszitált kakaót, a lisztet, majd a két evőkanálnyi olajat. A tésztát öntsük egy kisebb, kizsírozott tepsibe, és 180 °C-on süssük 20 percig. A krémhez olvasszuk fel a tejben a cukrot, keverjük el benne a keményítőt és a tojássárgáját.

    Főzzük sűrűre, majd hagyjuk hűlni. Tegyük a krémbe a gesztenyemasszát, és keverjük habosra. A krémet kenjük rá a kihűlt tésztalapra, majd hagyjuk kicsit megsűrűsödni. A tejszínt keverjük el a porcukorral, verjük kemény habbá, és kenjük a krém tetejére. A sütemény tetejét szórjuk meg darált mogyoróval.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin