A fehérjéket verjük kemény habbá, közben adagoljuk hozzá a porcukor felét.
A maradék cukrot keverjük ki a tojássárgájával, és vegyítsük a tojáshabba. Adjuk a masszához az átszitált kakaót, a lisztet, majd a két evőkanálnyi olajat. A tésztát öntsük egy kisebb, kizsírozott tepsibe, és 180 °C-on süssük 20 percig. A krémhez olvasszuk fel a tejben a cukrot, keverjük el benne a keményítőt és a tojássárgáját.
Főzzük sűrűre, majd hagyjuk hűlni. Tegyük a krémbe a gesztenyemasszát, és keverjük habosra. A krémet kenjük rá a kihűlt tésztalapra, majd hagyjuk kicsit megsűrűsödni. A tejszínt keverjük el a porcukorral, verjük kemény habbá, és kenjük a krém tetejére. A sütemény tetejét szórjuk meg darált mogyoróval.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre