Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei Bounty szelet

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 db L-es tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál kakaópor (holland)
  • 1 csomag sütőpor
  • A kókuszos krémhez:
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 dl víz
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • A csokimázhoz:
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál víz

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral és pici sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a többi cukorral, a kakaóporral és az olajjal szintén jól kikeverjük, majd lazítjuk a tejjel. Beleszitáljuk a lisztet a sütőporral, végül beleforgatjuk a tojásfehérjehabot is.

Egy nagy, lapos tepsibe sütőpapírt helyezünk, ráöntjük a piskótát, és kb. 12 perc alatt megsütjük.

Ez idő alatt elkészítjük a krémet, ami 3 részből áll: 1 dl vizet 4 evőkanál cukorral egy kisebb edénybe teszünk, majd közepes lángon kevergetve a cukorból és vízből szirupot olvasztunk, és beleszórjuk a 20 dkg kókuszreszeléket is. Hűlni hagyjuk.

A tejszín ízű pudingot megfőzzük úgy, hogy az 5 dl tejbe belerakjuk forrni a 20 dkg margarint is, és viszonylag kevés cukorral (2 evőkanál)készítjük. Folyamatosan kevergetjük, majd ezt is hűlni hagyjuk.

A habtejszínt géppel jól felverjük, a habfixálót is belekeverjük.

A 3 krémet egy nagyobb edényben összekeverjük, de csak akkor, ha minden alkotórész hideg.

Míg a krémet elkészítjük, a tészta megsült és ki is hűlt. A sütőpapírt lehúzzuk róla, és hosszában félbevágjuk. Így 2 lapot kapunk. Mindegyiket még keresztben félbevágjuk óvatosan, mert nem túl vastagok (1,5 cm). Így 4 db vékony, hosszú lapot kaptunk.

Tálcára helyezzük az alsó lapot, és a krém negyedével megtöltjük, folytatjuk tovább mindegyik lappal, végül a tetejére is krém kerül. Hűtőbe tesszük dermedni és megcsináljuk rá a csokiöntetet.

A csokimázhoz valókat megmelegítjük, addig kevergetjük, amíg a cukor elolvad, és szép fényes lesz, ekkor rácsurgatjuk a tetejére.

Ezek is érdekelhetnek

Friss