Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei borsókrémleves

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A vajon üvegesre pároljuk a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagyma harmadát. Meghintjük liszttel. Aranysárgára pirítjuk, majd felöntjük a levessel, és összeforraljuk. Felengedés nélkül hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót, és 5 percig együtt főzzük.

2.

A sonkát kis kockákra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra szeleteljük, serpenyőben ropogósra sütjük, majd hozzáadjuk a maradék vöröshagymát, és megpároljuk.

3.

Közben az elkészült levest mixerrel pürésítjük, majd  összeturmixoljuk. Összevegyítjük a tejszínnel, hozzáadjuk  a sonkakockákat, felmelegítjük, végül sóval és borssal ízesítjük.

Bármilyen ropogós levesbetét kiváló hozzá, én a legjobban sajtos krutonnal szeretem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss