Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei besamel - 4 féle képpen

default user icon
MME
Az úgynevezett fehér- vagy tejmártás - alias besamel, ízlés szerint fűszerezhető, így a legkülönfélébb ételeket gazdagíthatjuk vele.

1. Narancsos-gyömbéres
A gyümölcsös ízű besamel igazi ínyencség. Keverjen a szószhoz reszelt narancshéjat, vagy facsarja bele a gyümölcs néhány gerezdjének levét. A fűszerek közül remekül illik hozzá a gyömbér és a sáfrány is. Szárnyas- és halételekhez ajánljuk.

2. Zöld fűszerekkel
Ha kaporral, petrezselyemlevéllel vagy turbolyával gazdagítja a fehér mártást, tegyen a besamelhez kb. 1 evőkanálnyi tejszínt is. Ez lágyítja az ízeket, és kiemeli a fűszerek zamatát. Ebben a formájában a friss salátákra is kanalazhat a krémes finomságból.

3. Sajttal is finom
A gouda és az ementáli ugyancsak remek aromát ad a szósznak, de szinte bármilyen karakteres ízű sajtot belecsempészhet az alapmártásba, amely így elsősorban a tésztákhoz és a karfiolos fogásokhoz passzol majd.

4. Ázsiai ízvilág
Ha a távol-kelet ízeit szeretné megidézni, az alapmártást őrölt curryvel, mandulával vagy sárgabarackkal (akár aszalttal is) tegye még finomabbá. Frikadellhez kiváló, de a pulyka-vagy csirkemellből készített ételekhez is nagyszerűen illik, próbálja ki bátran!


Ezek is érdekelhetnek

Friss