Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Menemen, a török lecsó

MME MME
3 4/5
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, kimagozzunk, félbevágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, a paprikával és a csilivel kevés olajon, fedő alatt megdinszteljük. Megborsozzuk, és puhára pároljuk, amíg majdnem teljesen elpárolog a leve. 
  2. A paradicsomot szintén apróra vágjuk (lehúzhatjuk a héját is), hozzáadjuk a paprikához, és hagyjuk, hadd párolódjon saját levében, alacsony lángon, fedő alatt (ha télen a paradicsom nem túl piros, paradicsompürét is adhatunk hozzá).
  3. Az apróra vágott fokhagymát, sót, oregánót vagy petrezselymet a vége felé adjunk csak hozzá. A török elészítés szerint a tojást ráütjük még melegen, levesszük a fedőt, és csak lágyra engedjük sülni a tükörtojást. 
  4. Kenyeret használva evőeszközként, tunkolvafogyasztjuk (külön élvezet, ahogy a még lágy tojássárgája szétfolyik a kenyértunkolás miatt).

Megjegyzés

A menemen titka: az apróra vágott zöldségek és a lassú tűzön, sokáig tartó (saját levében) párolódás.
A törökök mindennapos paprikája úgy néz ki, mint a mi hosszú zöld erős paprikánk, viszont ez édes. Imádják bő olajban is megsütni, sült krumpli sütés után.
Ez az étel fenséges és közkedvelt reggeli Törökországban, Magyarhonban vacsorának megy el inkább. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss