Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Melyik fajtához mi illik? Így készíthetsz tökéletes sajttálat!

Ízletes vendégváró összeállítást készíthetsz, ha tudod, melyik sajthoz milyen ízek illenek!
Kemény sajtok

A fűszeres zamatú parmezán vagy Grana Padano sajtok jellegzetes ízét sokan kedvelik. A sajtkéssel vékony lapokra vágott darabkák mellé sárgabarackot, szőlőt, olajbogyót, fügét kínálj.

Sajtok és fajtáik >>>
Lágy sajtok

Brie és camembert – talán ezek a legnépszerűbbek a lágy sajtok között. A krémes állaghoz aszalt datolyát vagy fügét, mazsolát, ropogós kétszersültet vagy sós kekszet társíts.

Nemes penészes sajtok

A rokfort vagy a gorgonzola kimondottan pikáns,  ha mangóval, körtével, szőlővel vagy datolyával tálalod a vendégeknek, biztos nem nyúlsz mellé!

Friss sajtok

A ricotta, a friss kecskesajt, de a mascarpone is – persze, eltérő mértékben – lágy, krémes, és lehűtve a legfinomabb. Ideális társuk a körte és a dió, de bagettkarikákkal vagy kétszersülttel is kínálhatod.

3 tipp

Aroma: A legtöbb sajt íze szobahőmérsékleten optimális.

Mennyiség: Ha a menü után szolgálod fel, fejenként és sajtonként 100 g-nyival számolj.

Tárolás: A szeletelt sajtokat az eredeti csomagolásukban tartsd, visszazárva. A keményeknek csak a vágott felületét védje fóliával. Az erős szagú fajtákat jól záródó műanyag dobozban tedd a hűtőbe.

Sajttal gyorsabb a fogyás >>>
Pecorino, gouda, feta: melyik fajta sajtot mire használjuk? >>>
Kemény, félkemény, lágy - melyik sajt, mire jó? >>>
Büdös, de finom sajtok >>>
  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin