Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Melyik hasonlít leginkább a házira? Bolti gofrikat teszteltünk!

A pár hete tesztelt fővárosi waffel-lelőhelyek után elérkezettnek találtuk az időt a zacskóba kényszerített bolti gofrik tesztjéhez is. Ezek az ún. brüsszeli mintát követik, és többnyire olyan szabályosak, mint ha rajzolták volna őket.

A beszerzés során az ízesítés és töltelékmentes példányok kerültek a kosárba, de a biztonság kedvéért egyetlen kakukktojást is becsempésztünk. A pontozás során a tészta állagát és ízét figyeltük, és az összhatást. Tejszínhabbal és lekvárral is kóstoltuk, de az értékelés során a nyers eredményt vettük kizárólag figyelembe.

ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 
Penny

Illatra inkább a tojást érezni rajta. A gofri tésztája olyan, mintha festették volna, nincsen rajta egy repedés vagy lyuk sem, mondhatni tökéletes. Kóstolásnál, szerencsére, a tojásos előszéltől megindulunk az édeskésebb irányba. A tészta állaga kellően szellős, viszont valahogy mégis masszív, jól ellenáll a lekváros kanál préselésének is.

Adatok: 250 gramm, 12 szelet, tojás 32%, cukortartalom 32,8 gramm, 279 Ft

GOFRIT KÓSTOLTUNK BUDAPESTEN, MEGLEPŐEN OLCSÓT IS TALÁLTUNK >>> 
Spar

Illatra vaníliás beütése van, színre pedig olyan, mintha teljes kiőrlésű tészta lenne az alapja, textúrája enyhén a lyukacsos irányba terelődik. Ízre édeskés, kicsit szárazabb, mégis kellően légies. Kicsit morzsolódik a kézben, de nem kritikus. Apró lyukakat találunk rajta, de ezeken az eperdzsem, szerencsére, nem folyik át.

Adatok: 125 gramm, 6 szelet, tojás 23%, cukortartalom 33 gramm, 189 Ft

Domino

Illatra ez is édes-vaníliás, de amint megízleljük, kiderül, hogy olyan száraz, hogy akár páraelszívónak is lehetne használni. Érintésre azonnal pereg, gyanús, hogy nem legfrissebb példányt sikerült kifogni. Textúrája alapján a tömörebb fajta, de sajnos, a szárazság ezt is befolyásolja.

Adatok: 100 gramm, 2-2 szelet, tojás 17,9%, cukortartalom 32, illetve 39,5 gramm, 179 Ft

TESZT! MELYIK BOLTBAN ÉRDEMES FÁNKOT VENNI, HA NEM AKARSZ SÜTNI? >>> 
Dan Cake

Az átlagnál nagyobb szeletek, mintha dupláznánk egy átlagos méretű darabot. Színre fényesebb, úgy tűnik, több olaj került bele sütés közben. Illatra is ezt igazolja vissza, és, ha megnyomkodjuk, ujjbegyeinken, bizony, érezzük is az olajat.

Adatok: 250 gramm, 6 szelet, tojás 32%, cukortartalom 24 gramm, 599 Ft

Firenze

Ennél is a tojásos illat dominál. Ránézésre a tészta textúrája olyan szabályos, mintha iskolapéldának készült volna. Állagra ez is szivacsosabb, a légies jelző erre sem igaz. Kóstolva megjön az édesség a tojásos íz mellett. Állagra kellően masszív, valószínű, hogy egy vadabb Nutellás kenésnek is derekasan ellenállna.

Adatok: 250 gramm, 12 szelet, tojás 32%, cukortartalom 33 gramm, 279 Ft

TESZT! EGY SAJÁT MÁRKÁS TOAST KENYÉR VITTE A PRÍMET >>> 
Jagdfeld

Talán a legismertebb márka a zacskózott gofri piacon. Illatra enyhén szökik belőle az édesség, aminek hátterében, egy pillanatig, mintha a fahéjat is megérezhetnénk. Kicsit ez tovább sülhetett, nem a tipikus aranysárga színben pompázik, egy árnyalattal sötétebb. Állagra picit szottyantabb, de száraznak még nem nevezhető. Édessége közepes, nincs eltúlozva.

Adatok: 250 gramm, 12 szelet, tojás 23,5%, cukortartalom 22,7 gramm, 279 Ft

Monarc (ALDI)

Illatra teljesen üres, se tojás, se édesség. Kóstolva picit megindul az édesebb gofrira utaló ízvilág. Állagra szivacsosabb, nem feltétlen nevezhető már légiesnek, annál nehezebb. Utóízében semmi extrát nem találunk, picit édes csupán.

Adatok: 250 gramm, 12 szelet, tojás 32%, cukortartalom 33 gramm, 279 Ft

Jagdfeld kakaós

Illatra tisztán érezni a kakaót rajta. Kóstolva viszont a nagy vigyor letörlődik az ember arcáról, mivel kifejezetten száraz. Ehhez mindenképpen kell valami öntet, hab, vagy folyékony cukormáz. A kakaó íze meglepően hamar távozik és helyébe beugrik a „fojtós” élmény, a sima ízesítés mentes verziója sokkal jobban szerepelt.

Adatok: 125 gramm, 6 szelet, kakaópor 2,75%, cukortartalom 34,7 gramm, 180 Ft

A NAGY TÉSZTÁS INSTANT LEVES TESZT! MEG MERJÜK-E VENNI BÁRMELYIKET? >>> 
Ítélet

Észveszejtő eltéréseket nem lehet tapasztalni köztük. A Domino és a Dan Cake, melyek számottevően kilógnak a nagy átlagból, előbbi száraz, mint a sivatag, utóbbi pedig inkább olajosabb.

Kisebb fajta meglepetés a Spar győzelme, ami egy hajszállal előzte meg a klasszikusnak nevezhető Jagfeld gofrit, viszont árban majdnem a legolcsóbb is. Az első öt helyezett nagyon együtt mozog, ízlések alapján, akár teljesen fordítva is fel lehet állítani a sorrendet, annak fényében, hogy ki, melyik verziót szereti jobban, ha tojásos vagy, ha édesebb a tészta.  

1.    Spar
2.    Jagdfeld
3.    Firenze
4.    Monarc
5.    Penny
6.    Dan Cake
7.    Domino

 A MIT ETTEM MA? TESZTCSAPAT ÖSSZES TESZTJÉT ITT TALÁLOD >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss