Elkészítés: A tököt hámozás nélkül hosszában négybe, majd 1/2 cm-es szeletekre, a kicsumázott paprikát karikákra, a megtisztított hagymát félkarikákra vágjuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, és sütni kezdjük rajta a tököt és a zöldpaprikát. A serpenyőt fedjük le, vagy öntsünk bele kevés vizet, nehogy a zöldségek megégjenek. Szórjunk rá kevés sót, és gyakran kevergessük. Mikor már majdnem készre sült, adjuk hozzá a hagymát, és aki szereti, a vékony csíkokra vágott erős paprikát. Ha a hagyma is megüvegesedett, ráöntjük az elhabart és csipetnyi sóval ízesített tojást, és szilárdulásig sütjük.
Friss kenyeret, és kovászos uborkát fogyasztunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre