Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Melegszendvicskenyér a sütőből

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 3 dkg vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • szalámi, kolbász, sonka ízlés szerint
  • lapka sajt
  • reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A vajat olvasszuk fel, majd a langyos tejjel és a langyos vízzel együtt öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet keverjük össze a sóval, majd kanalazzuk rá a folyékony hozzávalókra. Ezután morzsoljuk rá az élesztőt és szórjuk rá a cukrot. Indítsuk el a dagasztóprogramot, majd dagasszuk meg a tésztát (én kétszer elindítottam egymás után a dagasztóprogramot, hogy szépen kidolgozott tésztát kapjak). Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk!

A megdagasztott tésztát tegyük át egy lisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük kb. 30 percig.

A megkelt tésztát borítsuk lisztezett felületre, majd nyújtsuk 2-3 mm vastagra. Vágjuk fel akkora darabokra, mit amekkora a sütéshez használt forma mérete.

Ezután a formát béleljük ki sütőpapírral, állítsuk fel az oldalára, majd kezdjük el rétegezni a hozzávalókat. Először tegyünk bele egy darab tésztát, majd arra egy szelet lapka sajtot, ezután ízlés szerint szalámit (kolbászt vagy sonkát), és szórjuk meg bőségesen reszelt sajttal. Addig rétegezzük a hozzávalókat, még teljesen megtelik a forma.

Végül a tetejét kenjük le olvasztott vajjal, majd langyos helyen kelesszük ismét 30 percig.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre (én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk a szendvicskenyeret kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés

Reggelire vagy éppen vacsorára egy pohár teával nagyon finom. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek