Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Melegszendvics zsemle

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,5 teáskanál só
  • 3 dl langyos víz
  • 3 evőkanál olaj
  • A töltelékhez:
  • túró
  • kolbász
  • gomba
  • sajt (bármi, amit egyébként is egy melegszendvicsbe tennénk)

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt elmorzsoljuk 1,5 dl langyos cukros vízben, beleszórunk 1 evőkanál lisztet, és 20 percig pihenni hagyjuk. Közben kimérjük a lisztet, megsózzuk, közepébe fészket formálunk, oda öntjük a kovászt, hozzáadjuk a maradék vizet és olajat, majd sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, langyos helyen 30 percig kelesztjük.
10 kis cipót formálunk a tésztából, majd letakarva újabb 10 percig pihentetjük.

Közben előkészítjük a tölteléket: darabonként 3 karika kolbászt, 1 vékony szeletke sajtot, 1 teáskanál túrót és 1 szelet gombát számoltam. Összesen 2 fej csiperkét felszeleteltem, enyhén lesóztam, megszórtam rozmaringgal és kakukkfűvel, összekevertem.

A nyers zsemléket lapjában kettévágjuk, ráhelyezzük a tölteléket, visszahajtjuk a tetejüket és a kezünk között megsodorva összedolgozzuk a széleket. További 10 percig pihentetjük, majd vízzel lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk.

Hideg sütőbe téve, 180 fokra állítva elkezdjük sütni. Attól kezdve, hogy bemelegedett a sütő, 20-25 perc alatt megsütjük a zsemléket.

Önmagában salátával vagy főzelékek kísérőjeként is nagyon finom.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss