Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Melegen főzelék, hidegen mártogatós: mennyei sütőtökkrém - paleósan!

Igazság szerint, az ünnepek körüli nagy evészetek után most kevésbé kívánom a húsos falatokat, inkább eszem zöldséges, vagy gyümölcsös fogásokat. Volt talonban egy közepes sütőtököm, gondoltam, készítek belőle valami egyszerűen nagyszerűt, igazán finomat!

Az ünnepek, szokás szerint, nagy vendégeskedésekkel teltek. Került az asztalra minden földi jó, még talán több is, mint amire szükség volt. A bőség és a maradék nagy előnye az, frissen lefagyasztottam, és lehet miből válogatni, amikor éppen nincs idő főzőcskézni. Leginkább a húsételek kerültek a mélyhűtőbe, így a főzés időigényes része már meg is van, csak valami köretet kell gyorsan kreálni. Bár, igazság szerint, én most kevésbé kívánom a húsos falatokat, inkább eszem zöldséges, vagy gyümölcsös fogásokat. Sőt az egyhetes „semmittevés” után a mozgás is nagyon hiányzott már.

Épp itt vagyunk Mátraszentistvánon, reggel -14 fokra ébredtünk. Csípős, hideg, de napsütéses délelőttünk volt. Délután, amikor visszajöttünk a házba, úgy döntöttem, hogy bedobom a magunkkla hozott tököt a sütőbe, és készítettem magamnak egy illatos teát. Miközben a teát kortyolgattam, azon járt az agyam, hogy a megsült tökből mit készítsek, ami egy kicsit más, és nem kell hozzá hús. Aztán elővettem ezt-azt, kevergettem-kavargattam, végül egy isteni, ízes, meleg sütőtökkrémet tettem az asztalra. Kentük azt kenyérre, mártogattuk zöldséggel, zöldségchipsekkel, a kismanók pedig nemes egyszerűséggel bekanalazták.

SÜTŐTÖKKRÉM HIDEGEN ÉS MELEGEN >>> 
Házigazdánk további cikkeit és receptjeit itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss