A tésztát enyhén sós, kissé ecetes vízben megfőzzük, (al dente) majd leszűrjük. A lila hagymát vékony félkarikákra vágjuk, a paprikát felcsíkozzuk, a cukkinit zöldséghámozóval szintén csíkokra vágjuk. Az olajbogyót magtalanítjuk, egyenlő kisebb darabokra vágjuk (a magozottat könnyebb). A savanyú uborkákat felkarikázzuk.
Kevés olívaolajon a lila hagymát megfonnyasztjuk, enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a paprikacsíkokat, a cukkinit, az olajbogyót, megöntözzük kevés teriyaki szósszal, és kevés balzsamecettel is.
Nem forraljuk össze a hozzávalókat. Kevés borsot is őrlünk rá. A párolt zöldségeket összekeverjük a tésztával, 2 kanál olívaolajjal, és a felkarikázott csemege uborkával. Ha szükségesnek látjuk még kevés balzsamecettel, és teriyaki szósszal ízesíthetünk a salátán. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés búzacsírával is.