Meleg tésztasaláta

Hozzávalók

  • 250 g penne tészta (több színű, zöldséges, durum)
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db saláta cukkini (kisebb)
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 marék olajbogyó
  • 4 db csemege uborka
  • 2 kanál olívaolaj
  • 1 kanál balzsamecet
  • 1 kanál teriyaki szósz
  • frissen őrölt bors
  • ételecet
  • búzacsíra (a tálaláshoz)

Elkészítés

    1. A tésztát enyhén sós, kissé ecetes vízben megfőzzük, (al dente) majd leszűrjük. A lila hagymát vékony félkarikákra vágjuk, a paprikát felcsíkozzuk, a cukkinit zöldséghámozóval szintén csíkokra vágjuk. Az olajbogyót magtalanítjuk, egyenlő kisebb darabokra vágjuk (a magozottat könnyebb). A savanyú uborkákat felkarikázzuk.
    2. Kevés olívaolajon a lila hagymát megfonnyasztjuk, enyhén megsózzuk, hozzáadjuk a paprikacsíkokat, a cukkinit, az olajbogyót, megöntözzük kevés teriyaki szósszal, és kevés balzsamecettel is.
    3. Nem forraljuk össze a hozzávalókat. Kevés borsot is őrlünk rá. A párolt zöldségeket összekeverjük a tésztával, 2 kanál olívaolajjal, és a felkarikázott csemege uborkával. Ha szükségesnek látjuk még kevés balzsamecettel, és teriyaki szósszal ízesíthetünk a salátán. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés búzacsírával is.

Megjegyzés

Vegetáriánus étel.

Hajdu István László
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin