Elkészítés: A hagymákat megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, vékony cikkekre szeleteljük. A paprikákat megmossuk, megszárítjuk, csumájukat eltávolítjuk, és hosszában vékony szeletekre vágjuk - lehetőleg egyformára.
Egy wok serpenyőt felhevítünk, beletesszük az étolajat, majd amikor már meleg az olaj, beleöntjük a paprikaszeleteket, nagy lángon átforgatjuk, megszórjuk a sóval, s pici vizet adunk hozzá. Megszórjuk a cukorral, s amikor elolvad, hozzáadjuk a többi fűszert és az ecetet, végül a hagymacikkeket. Megízleljük. Akkor jó, ha a sós, édes, savanyú és csípős íz egységet alkot.
Sültek mellé salátának, de önálló köretként is tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre