Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meleg édesburgonya-saláta

Hozzávalók

  • 60 dkg édesburgonya
  • 4 fej lila hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 5 dkg fekete olajbogyó (magozott)
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 ek méz
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • 1 tk római kömény
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 1/2 db narancs
  • bors
  • csilipor

Elkészítés

    1.

    Az édesburgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. A burgonyával, a megtisztított fokhagymagerezdekkel és az olajbogyóval együtt tűzálló edénybe rakjuk.

    2.

    Az olajat összekeverjük a mézzel, a gyömbérrel, az összezúzott római köménnyel és a felaprított petrezselyemzölddel. Belefacsarjuk a narancs levét, majd sóval, borssal és csiliporral ízesítjük. A fűszeres olajat a zöldségekre locsoljuk. 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percig sütjük lefedve, majd fedő nélkül további 35-40 percig.

    ÉDESBURGONYÁS GNOCCHI >>> 


Megjegyzés

 Fotó: Tucsek Tünde

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin