Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Méhecske macaron

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Méhecske macaron

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 71
  • Elküldve: 17

Hozzávalók:

  • 8 dkg tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 3,5 dkg víz
  • 10 dkg finomra darált mandula
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg jó minőségű étcsoki
  • 2 dl tejszín
  • 1 kávéskanál tejszínes mogyoró-aroma
  • 3 evőkanál Nutella
  • 5 dkg vaj
  • kevés ételfesték (ha szeretnénk)

Elkészítés:

A tojásfehérjéket 1 napig szobahőmérsékleten vagy pár napig a hűtőben pihentetjük.

A finomra darált mandulát és a porcukrot átszitáljuk. Összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojásfehérje felét (csak úgy simán... össze fog állni, de majd a szirupos hab szépen fellazítja!)

A vízből és a 10 dkg cukorból szirupot főzünk, amíg kb. 110 fokos nem lesz (nem hőmérőztem, ezért forrástól számított 4-5 percig főztem még a szirupot).

Közben a tojásfehérje másik feléből a 2,5 dkg cukorral félkemény habot verünk, ehhez csorgatjuk szép vékony sugárban folyamatos verés közben a forró cukorszirupot. Addig verjük, amíg ki nem hűl (kb. 10 perc). Hozzáforgatjuk a mandulás keverékhez.

6-os vagy 10-es csővel ellátott habzsákból 50 forintos nagyságú halmokat nyomunk sütőpapírral borított sütőpapírra, majd pihentetés nélkül 150 fokra előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük. Ha megkocogtatjuk a tetejét és még lötyög, akkor süssük pár perccel tovább. A tepsin hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a ganache-t, amihez a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a csokoládét, az aromát és a nutellát, majd a vajat is. Addig keverjük, amíg a krém csomómentesen be nem sűrűsödik.

Ezzel tapasztjuk össze a mandulás habcsókjainkat.

Megjegyzés:

A legfinomabb nem frissen, hanem másnaposan! :)

Nem szabad elkeseredni, ha elsőre nem sikerül, gyakorlat teszi a mestert!

Színezéshez ne használjunk folyékony színezőt, inkább gél vagy por állagút, de el is hagyhatjuk, akkor hófehér macaronjaink lesznek.

A ganache alapja a csoki, a tejszín és a vaj. Játszani lehet az arányokkal, ha több a tejszín, hígabb lesz a krém, ha kevesebb, akkor tömörebb. Ízesíteni bármivel lehet, ízlés dolga.

A receptet és a fotót Suncika küldte. Köszönjük!



Suncika receptjeiből:
Rusztikus almás-diós süti
Thai piskótatekercs tejfölös feketeribizli-krémmel
Túró rudi házilag
Cronut
Túrós bögrés palacsinta
Paplan süti
Filléres finomság
Házi vaníliás krémtúró II.
Összes hozzászólás: 19 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. december 30. (hétfő) 17:59
    Nem olvastam el minden kommentet,de én éppen egy ezer éves gázsütőbe sütöttem macaront és tökéletes lett!
Receptválogatás
Lasagne és canelloni, az olasz tepsis tészták
A tészta rendszerint nyersen kerül az olasz tepsis tésztákba, és a bőséges szószban párolódnak meg, finom tölteléket rejtve, míg a tetejükön a sajt ropogósra sül!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Pikáns ragacsos csirkeszárnyak (gluténmentes) Pikáns ragacsos csirkeszárnyak (gluténmentes)
Rántott csirkemell sonkával és fokhagymás krémsajttal töltve Rántott csirkemell sonkával és fokhagymás krémsajttal töltve
Csirkecombok zöldségágyon sütve Csirkecombok zöldségágyon sütve
Rakott savanyú káposzta Rakott savanyú káposzta
Sült libacomb káposztával, krumplipürével és céklával Sült libacomb káposztával, krumplipürével és céklával
Pita házilag Pita házilag
Burgonyás-sajtos szuflé Burgonyás-sajtos szuflé
Sonkás-túrós kenyérlángos Sonkás-túrós kenyérlángos
Ínyenc Dobos-torta Ínyenc Dobos-torta
Zserbó IX. Zserbó IX.
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123497_low-carb-110.jpg Low carb, a szénhidrátszegény diéta

A csökkentett szénhidrátbevitelen alapuló diéta vagy életmód látványos és biztos fogyást ígér, viszonylag egyszerűen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123490_voroscurry-110.jpg Vörös zöldségcurry – nem csak diétázóknak

Az indiai-brit együttműködésben világkarriert befutott curry fantasztikus fogás – nem csupán igen sokféleképp variálható,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117269_egyensuly-teszta-110.jpg Egyensúlytészta, az alapsütemény

Uzsonnák és piknikek megbízható desszertje, kezdő háziasszonyok biztos piskótája, jó süteményalap, ám magában is remek édesség az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123480_rosti-110.jpg A röstiről és más krumplilepényekről

A krumplilepény igazán olcsó és egyszerű étel, reggelire, vacsorára ideális, de még a főfogás mellé kínált körteként is…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/115000/115918_hurka-110.jpg Hurka kolbásszal

A hurka igen régóta jelen van az egyetemes gasztronómiában. Nem is csoda, hiszen egy olyan ételről van szó, amely segítségével…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123471_zoldseges-110.jpg Zöldségözön januárra

Először is nagyon boldog új évet kívánok Mindenkinek! Remélem, idén is velem tartotok, igyekszem kitenni magamért, és finomabbnál…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123463_zoldturmix-110.jpg Zöld turmix, a vitaminbomba

A téli hónapokban sokszor érezzük úgy, hogy kevés napfényhez, kevés zöldséghez, gyümölcshöz jut a szervezetünk. A napfény…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123448_zellersalata-110.jpg Zellersaláta házi majonézzel, kapribogyóval

A vitaminínséges, téli időszakban is akad szezonális alapanyag, amiből egészséges, finom fogás készülhet. Ilyenek a…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept