Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Méhecske macaron

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Méhecske macaron

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 66
  • Elküldve: 17

Hozzávalók:

  • 8 dkg tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 3,5 dkg víz
  • 10 dkg finomra darált mandula
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg jó minőségű étcsoki
  • 2 dl tejszín
  • 1 kávéskanál tejszínes mogyoró-aroma
  • 3 evőkanál Nutella
  • 5 dkg vaj
  • kevés ételfesték (ha szeretnénk)

Elkészítés:

A tojásfehérjéket 1 napig szobahőmérsékleten vagy pár napig a hűtőben pihentetjük.

A finomra darált mandulát és a porcukrot átszitáljuk. Összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojásfehérje felét (csak úgy simán... össze fog állni, de majd a szirupos hab szépen fellazítja!)

A vízből és a 10 dkg cukorból szirupot főzünk, amíg kb. 110 fokos nem lesz (nem hőmérőztem, ezért forrástól számított 4-5 percig főztem még a szirupot).

Közben a tojásfehérje másik feléből a 2,5 dkg cukorral félkemény habot verünk, ehhez csorgatjuk szép vékony sugárban folyamatos verés közben a forró cukorszirupot. Addig verjük, amíg ki nem hűl (kb. 10 perc). Hozzáforgatjuk a mandulás keverékhez.

6-os vagy 10-es csővel ellátott habzsákból 50 forintos nagyságú halmokat nyomunk sütőpapírral borított sütőpapírra, majd pihentetés nélkül 150 fokra előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük. Ha megkocogtatjuk a tetejét és még lötyög, akkor süssük pár perccel tovább. A tepsin hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a ganache-t, amihez a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a csokoládét, az aromát és a nutellát, majd a vajat is. Addig keverjük, amíg a krém csomómentesen be nem sűrűsödik.

Ezzel tapasztjuk össze a mandulás habcsókjainkat.

Megjegyzés:

A legfinomabb nem frissen, hanem másnaposan! :)

Nem szabad elkeseredni, ha elsőre nem sikerül, gyakorlat teszi a mestert!

Színezéshez ne használjunk folyékony színezőt, inkább gél vagy por állagút, de el is hagyhatjuk, akkor hófehér macaronjaink lesznek.

A ganache alapja a csoki, a tejszín és a vaj. Játszani lehet az arányokkal, ha több a tejszín, hígabb lesz a krém, ha kevesebb, akkor tömörebb. Ízesíteni bármivel lehet, ízlés dolga.

A receptet és a fotót Suncika küldte. Köszönjük!

Suncika receptjeiből:
Rusztikus almás-diós süti
Thai piskótatekercs tejfölös feketeribizli-krémmel
Túró rudi házilag
Cronut
Túrós bögrés palacsinta
Paplan süti
Filléres finomság
Házi vaníliás krémtúró II.
Összes hozzászólás: 19 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. december 30. (hétfő) 17:59
    Nem olvastam el minden kommentet,de én éppen egy ezer éves gázsütőbe sütöttem macaront és tökéletes lett!
Receptválogatás
Almatorta arzenál
Az alma olcsó, finom és egészséges, süteménybe, pitébe is kiváló, sőt... Tortának is! Lehet bécsi, elzászi, francia vagy angol, citromos, csokis, pudingos vagy vaníliakrémes!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tejszínes szilvás pite Tejszínes szilvás pite
Zakuszka vöröslencsével Zakuszka vöröslencsével
Kuszkusz grillezett sütőtökkel Kuszkusz grillezett sütőtökkel
Étcsokoládés ricciarelli (pöffeteg süti) Étcsokoládés ricciarelli (pöffeteg süti)
Chowder édesburgonyával és füstölt hallal Chowder édesburgonyával és füstölt hallal
Sörös savanyúkáposzta-leves pirított kolbásszal Sörös savanyúkáposzta-leves pirított kolbásszal
Almás-zabpelyhes muffin Almás-zabpelyhes muffin
Sütőben aszalt paradicsom Sütőben aszalt paradicsom
Koktélparadicsom-befőtt Koktélparadicsom-befőtt
Ananászos-kókuszos muffin II. Ananászos-kókuszos muffin II.
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122831_szolo-110.jpg Szőlő, a legfontosabb gyümölcs

Ha a szőlő beszélni tudna – és elmesélhetné történetét -, valószínűleg az emberiség egész históriája kirajzolódna az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122798_anizs-110.jpg Ánizs, az illatos gyógyító

A medvecukor, a pastis, az abszint és a köhögés elleni gyógykeverékek kedvelt alapanyaga és fűszere az ánizs, amelynek története…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122750_gombas-palacsinta-110.jpg Gombás töltött palacsinta

A palacsinta megunhatatlan, egyszerű, számtalan módon variálható klasszikus. Most, hogy már benne járunk az őszben, ideje egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122757_fehercsoki-110.jpg A mostoha fehércsoki

Gombóc Artúr ugyan mindenféle csokoládét szeret, és a csokoládé rajongói azonosulnak is álláspontjával, a fehér csokoládénak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122777_szedres-suti-110.jpg Szedett-vedett szedres pite

Megesett már veletek, hogy szerdára esett a vasárnap? Velünk most igen. Továbbá az is, hogy kaptam két óra szabadidőt, amit…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122766_koles-110.jpg Köles: lisztérzékenyeknek és gabonaimádóknak

Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122739_sztrapacska-110.jpg Sztrapacska és pogácsa

Ugyan a főzőcskézés csak a hét második felében indult be, végül mégis igen sok minden készült a konyhában, mert szerdától kezdve…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122731_roman-110.jpg A sokszínű román konyha

A román konyha mai formáját évezredek folyamán nyerte el. A dák ősöktől a római megszállókon át a francia, olasz, bolgár, bizánci…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept