Méhecske macaron

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 dkg tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 3,5 dkg víz
  • 10 dkg finomra darált mandula
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg jó minőségű étcsoki
  • 2 dl tejszín
  • 1 kávéskanál tejszínes mogyoró-aroma
  • 3 evőkanál Nutella
  • 5 dkg vaj
  • kevés ételfesték (ha szeretnénk)

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásfehérjéket 1 napig szobahőmérsékleten vagy pár napig a hűtőben pihentetjük.

    A finomra darált mandulát és a porcukrot átszitáljuk. Összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojásfehérje felét (csak úgy simán... össze fog állni, de majd a szirupos hab szépen fellazítja!)

    A vízből és a 10 dkg cukorból szirupot főzünk, amíg kb. 110 fokos nem lesz (nem hőmérőztem, ezért forrástól számított 4-5 percig főztem még a szirupot).

    Közben a tojásfehérje másik feléből a 2,5 dkg cukorral félkemény habot verünk, ehhez csorgatjuk szép vékony sugárban folyamatos verés közben a forró cukorszirupot. Addig verjük, amíg ki nem hűl (kb. 10 perc). Hozzáforgatjuk a mandulás keverékhez.

    6-os vagy 10-es csővel ellátott habzsákból 50 forintos nagyságú halmokat nyomunk sütőpapírral borított sütőpapírra, majd pihentetés nélkül 150 fokra előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük. Ha megkocogtatjuk a tetejét és még lötyög, akkor süssük pár perccel tovább. A tepsin hagyjuk kihűlni.

    Elkészítjük a ganache-t, amihez a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a csokoládét, az aromát és a nutellát, majd a vajat is. Addig keverjük, amíg a krém csomómentesen be nem sűrűsödik.

    Ezzel tapasztjuk össze a mandulás habcsókjainkat.

Megjegyzés

A legfinomabb nem frissen, hanem másnaposan! :)

Nem szabad elkeseredni, ha elsőre nem sikerül, gyakorlat teszi a mestert!

Színezéshez ne használjunk folyékony színezőt, inkább gél vagy por állagút, de el is hagyhatjuk, akkor hófehér macaronjaink lesznek.

A ganache alapja a csoki, a tejszín és a vaj. Játszani lehet az arányokkal, ha több a tejszín, hígabb lesz a krém, ha kevesebb, akkor tömörebb. Ízesíteni bármivel lehet, ízlés dolga.

Farkas Bernadett
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

safi 2 évvel ezelőtt
Nem olvastam el minden kommentet,de én éppen egy ezer éves gázsütőbe sütöttem macaront és tökéletes lett!
Farkas Bernadett 3 évvel ezelőtt
Nem kell durvulni Arwen. Szinte köztudott, hogy gázsütőben nem lehet macaronokat készíteni. Akármilyen receptet próbálsz ki, nem fog sikerülni. ÉS azért nem kell elnagyolni, nem kerülnek 3 millióba a légkeveréses sütők...Ha meg azért pusztulnál el, mert nem tudsz macaront gyártani, akkor nem lehet valami tartalmas az életed. :S Csak azért mert gázsütőd van és nem sikerül még lehet szépen beszélni. Nem a Te hibád, nem a recepté, hanem egyszerűen csak a gáz nem megfelelő hozzá. Nem úgy süt és kész. Erről nem tehetünk.
Éva 3 évvel ezelőtt
És akinek csak gázsütője van az ott pusztuljon el vagy vegyen 3 millió forintért egy légkeverőset? Van hőmérőm és 100 fok fölé sajnos nem ment.
Farkas Bernadett 3 évvel ezelőtt
Kedves Arwen! Nekem érdekes módon nem egyszer sikerült ez a recept. De mióta ez készült már nagyon sokat kipróbáltam és mind sikerült, a képek a bizonyítékok. Gázsütőben elkészíteni nem lehet, a szirupot pedig nagyon könnyen lehet még 110 fok fölé is hevíteni. Nem árt egy maghőmérő a művelethez. Itt tudsz utána olvasni az én makaronjaimnak: http://www.nassolonaplopo.hu/p/marcius-20-ismet-megrendezesre-kerul.html
Éva 3 évvel ezelőtt
Hát.. szerintem ebben a receptben vannak gondok.. már kb 3-adjára próbálom elkészíteni.. szerintem a 3,5 dkg víz... (nem is értem miért nem dl....) sok.... nem lesz belőle szirup, ha egy órán keresztül főzöm akkor sem.. minden más meg kevés ehhez a mennyiségű vízhez, mert az egész cucc nem egy massza lesz hanem valami kb víz állagú dolog... a vízet a cukorral meg sajnos én nem tudtam pont 110 fokra felfőzni... 100-nál feljebb nem ment... ezt persze rá lehet kenni a gáztűzhelyre... minden esetre harmadjára dobok ki elég sok pénzt ahhoz, hogy ne legyen túl vicces dolog ezt elkészíteni..
Molnár Kinga 3 évvel ezelőtt
ohh,én ma próbáltam elkészíteni,de nem sikerült sajnos,engem megzavart a 8dkg tojásfehérje,én azt hittem el van írva,és 8db igaziból,kár hogy nem olvastam előbb. Az íze finom lett,de az állaga nagyon nem :) Na majd legközelebb!
Schneider 4 évvel ezelőtt
Júúúj :)) És mennyi idő alatt végeztél vele?
Farkas Bernadett 4 évvel ezelőtt
Uzsonna! Készítettem azóta és 2 nagy tepsinyi meg - háááááát - egy negyed, fél tepsivel lett. :) Nagyon szívesen!
Schneider 4 évvel ezelőtt
Húúú ez nagyon jó! köszönöm! :)
Farkas Bernadett 4 évvel ezelőtt
Hát most ahogy így belegondolok saccra 50 töltött macaron jön ki belőle. :) Attól függ mekkora korongokat készítesz. 2 és fél-3 tepsinyi adag.

Hasonló Receptek

Magazin