Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Megvan, ki lett 2018-ban az Év Bortermelője!

A díj nem csupán egy bor minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő kiemelkedő teljesítményéért és sikereiért adományozható. Ez a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés. Gratulálunk!
Hirdetes

A Magyar Bor Akadémia december 5-én sajtótájékoztató keretében hirdette ki, hogy az „Év Bortermelője Magyarországon 2018” címet Balla Géza nyerte el. Borai az Arad-hegyaljai, közismertebb nevén a Ménesi borvidéken születnek, amely Erdélyben, Aradtól 20 km-re keletre helyezkedik el.

Balla Géza 35 éve tevékenykedik a szakmában, ebből 20 éve már a saját pincészetében. 2008-tól a marosvásárhelyi Sapientia Tudományegyetem keretén belül a Kertészeti Kar Szőlészeti és Borászati Tanszékének vezetője, mint egyetemi adjunktus. Számos szakmai tankönyv, valamint szakmai rovatok szerzője. 2004 óta a Magyar Bor Akadémia Tagja.

„Igazán felemelő érzés, hogy én lehetek ezen megmérettetés első határon túli jelöltje. Hiszek a barátságban, hiszek abban, hogy a Kárpát-medence borászai nem egymás konkurensei. Mindig is a segítség, egymás segítése volt számomra az elsődleges.” Régóta célként tekintett arra, hogy egységes Kárpát-medencei, magyar borról beszélhessünk. Fontosnak tartja, hogy a majdnem feledésbe merült fajtákat, visszaemelje méltó helyükre, például a Kadarkát vagy a Fekete leánykát. Ez utóbbi egy régi dél-erdélyi fajta, amely még Mátyás király seregéről kapta a nevét.

A díjért versengők közül, a jelölés során az öt legtöbb szavazatot kapott borász (ABC sorrendben):

  1. Balla Géza – Arad-hegyaljai borvidék
  2. Borbély Tamás – Badacsonyi borvidék
  3. Figula Mihály - Balatonfüred-Csopaki borvidék
  4. Jásdi István – Balatonfüred-Csopaki borvidék
  5. Koch Csaba – Hajós-Bajai borvidék

850 PALACK BOR FOGY NAPONTA A BUDAPESTI REPTÉR DUTY-FREE ÜZLETEIBEN>>> 

ÍGY ISZUNK MI! MINŐSÉGI MAGYAR BOROKRA BIZONY SZÜKSÉG VAN>>> 

KIDERÜLT: INNEN KAPTA A NEVÉT AZ IRSAI OLIVÉR>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Hirdetes
Hirdetes

Magazin

Hirdetes
Hirdetes