Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megtaláltuk a csúcsitalt az extra hideg ellen! Mézes finomág - nem csak nőknek!

default user icon
MME
Az idei Whisky Show jóvoltából prémiumkategóriás italokat kóstolhattunk meg, s hamar megtaláltuk a kedvenceinket közülük. Most egy igazán csajos receptet mutatunk arra az esetre, ha villámgyors és édes lélekmelegítőre van szükséged!

Az október végén, a budapesti Corinthia Hotelben megrendezett Whisky Show-n mintegy 300 különböző különleges whisky-t lehetett megkóstolni. Ezek valóban egyedi lepárlók tételei, legtöbbjük egyáltalán nem található meg a normál üzletek polcain. Az egész rendezvény olyan, mint egy borfesztivál, csak beltéren és elegánsan a popmás Corinthia épületében.

De térjünk vissza a Metaxához: sokan a legismertebb görög italként tartják számon. A rendszerváltás előtt hazánkban csak a 3 Csillagos változatot vásárolhattuk meg, ami miatt sokan nem tudják, hogy a premier változat mennyivel finomabb. Ma már azonban nem kell Görögországba utaznunk egy kis napsütést idéző, aszúbor hozzáadásával készült, tölgyfahordókban érlelt, hosszú múltra visszatekintő Metaxáért - tudtuk meg a szakértőnktől, Orosz Bogitól. A Metaxa ugyanis 1888 óta létezik, a mai napig Athén egyik legismertebb negyedében, a Kifissiában lévő gyárban készítik, és innen indul világhódító útjára minden egyes palack. Melegen, teával vegyítve izgalmas koktél készíthetünk belőle!


Ezek is érdekelhetnek