Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megnézheted, sőt megkóstolhatod a világ leggusztustalanabb ételeit

default user icon
MME
Ezen a helyen biztosan nem jön meg az étvágyad. Sőt! A világ leggusztustalanabb ételeit mutatja be egy svéd múzeum.

Ha kíváncsi vagy, milyen a sült tengerimalac, az érlelt cápahús, a bikapénisz vagy a durián, akkor nincs más dolog, mint elutazni Malmőbe. A svéd városban található múzeumban ugyanis megtalálsz minden olyan ételt, amelyet te aligha tennél a tányérodra, a világ néhány pontján viszont jóízűen elfogyasztják. 

A kiállítás ötletgazdája, dr. Samuel West azzal a céllal hozta létre ezt a nem mindennapi tárlatot, hogy az emberek ismerjék meg a különböző országok étkezási szokásait.

A sült tengerimalac például kedvelt étel Peruban, az érlelt cápahús Izlandon, míg a világ legbüdösebb gyümölcsét, a duriánt szívesen fogyasztják a dél-ázsiai országokban.

- Úgy gondoltam, hogy nem a világ legszebb és legfinomabb, hanem inkább a legszörnyűbb ételekből nyissunk múzeumot. A kiállítás vicces, érdekes és interaktív - mondta dr. Samuel West, szervező.

A látogatók ugyanis megfoghatják, sőt, ha esetleg összefut a nyál a szájukban egy-egy ételt látva, meg is kóstolhatják a nem mindennapi fogásokat. A kóstolástól nem kell félni, a szervezők ugyanis minden nap friss ételeket állítanak ki.

A MÚZEUM HONLAPJÁN MEGNÉZHETED AZ ÉTELEKET! >>>

GORDON RAMSAY BEVÁLLALTA, MEGKÓSTOLTA A BIKATÖKÖT >>> 

5 ÉTKEZÉSI SZOKÁS, AMI FURCSA A MAGYAROKNAK >>> 

BIZARR ÉTKEZÉSI SZOKÁSA VOLT MARILYN MONROE-NAK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss