Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megmaradt a bolognai ragu? Készíts belőle húsos táskát

default user icon
MME
Legyen szó akár húsos, akár zöldséges fogásról, a megmaradt ízletes falatok felhasználásával sok időt, pénzt és energiát takaríthatunk meg. Ezúttal arra mutatunk egy ötletet, hogy mire használd fel a megmaradt bolognai ragut.

Alaprecept: Húsos spagetti

Hozzávalók (4 személyre):

10 dkg húsos szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg sertéstarja
30 dkg darált sertéshús
2 csapott ek édes-nemes paprika
10 dkg paradicsompüré
30 dkg paradicsom

bors
1 csokor bazsalikom
2 ág oregánó
25 dkg spagetti

A tálaláshoz:
reszelt sajt
bazsalikomlevelek

1. Egy nagy lábasban zsírjára sütjük az apróra kockázott szalonnát. Hozzáadjuk a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát, majd puhára pároljuk azokat. A hagymás alapra dobjuk a megtisztított, felcsíkozott tarját a darált hússal együtt, és nagy lángon, állandó kevergetés mellett fehéredésig sütjük.

2. A lábast lehúzzuk a tűzről, húsos keveréket meghintjük pirospaprikával, majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a felkockázott paradicsomot, egy kevés sót, borsot, továbbá a zöldfűszerek lecsipkedett, felaprított leveleit. Közepes lángon, lefedve főzzük a ragut addig, amíg a húsok teljesen megpuhulnak.

3. Közben a spagettit forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzzük, azután leszűrjük, és elosztjuk a tányérokban. A húsos ragut a tésztára halmozzuk, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, végül néhány bazsalikomlevéllel díszítjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A maradékból: Töltött táska

Hozzávalók (10-12 darabhoz):

A tésztához:
30 dkg liszt + a nyújtáshoz
5 dkg vaj
50 ml olaj
½ tk só
1 adag maradék húsos ragu
1 db tojás

1. A lisztet elmorzsoljuk a felkockázott vajjal, majd hozzáadunk 150 ml vizet és az olajat, továbbá a sóval együtt, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre.

2. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 2 mm vastagra, és 10-12 db nagyobb kört szúrunk belőle. A körök közepére 1-1 púpozott ek húsos ragut teszünk. Megkenjük a tésztaszéleket egy kevés vízzel, azután félbehajtjuk a köröket, és villával összenyomkodjuk a széleket.

3. A táskákat megkenjük kevés vízzel elhabart tojással, majd elrendezzük őket egy sütőpapírral leterített sütőlemezen, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre. Egy kevés édes-nemes paprikával meghintett fokhagymás tejföllel kínálhatjuk.

Elkészítési idő: 65 perc + hűtés 

MARADÉKBÓL FINOMAT: VILLÁMGYORS KEKSZES-MASCARPONÉS POHÁRKRÉM 

MARADÉKBÓL FINOMAT: KÉSZÍTS RAKOTT TÉSZTÁT A MEGMARADT BOLOGNAIBÓL >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss