Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meglepő! A magyar a magyarosat csak pizzában szereti

default user icon
MME
Az egyik legnagyobb ételrendelési portál nagyító alá vette rendelési szoksainkat, és az eredmények alapján úgy tűnik, hogy mi, magyarok legszívesebben állandóan pizzán és hamburgeren élnénk.

A férfiak többször rendelnek? - Leggyakrabban a 18 és 45 év közötti korosztály rendel, de 65 év feletti korosztály is aktív ételrendelő közönségnek számít. Azt hihetnénk, a férfiak többször rendelnek, de a kutatásból kiderült, hogy a nők közel azonos számban teszik le a fakanalat és nyúlnak telefonjuk után.

Számít az időjárás? - A legforgalmasabb időszak a hétvége, ilyenkor akár meg is duplázódhat a rendelések száma. De rossz idő esetén is látványosan megemelkednek a rendelésszámok. Ilyenkor az emberek nem szívesen mozdulnak ki otthonról, egyszerűbb ételt rendelni, mint megvenni a hozzávalókat, vagy elmenni egy étterembe. Az esős napokon ugyanúgy megnövekszik a rendelésszám, mint egy-egy nyári kánikula esetén. 

Honnan rendelünk? - Budapest, Pécs, Győr Debrecen. Ezek sorrendben a legnagyobb ételrendelő városok, és a rendelések 25%-a már most mobilról érkezik.

Győztes-e a magyar konyha? - A kutatásból kiderült, hogy ha ételrendelésről vagy szó, nem a hazai konyha remekeit választjuk legszívesebben, inkább olasz vagy amerikai ételeket részesítünk előnyben. A pizza abszolút favorit, érdekes módon a legnépszerűbb hawaii, margarita, sonka - gomba - kukorica és négysajtos változat mellett a magyaros pizza is kedvelt választás.

Desszerteknél viszont a magyarok a nyerők, a palacsinta foglalja el a dobogó első fokát, mögötte a somlói galuska érkezik másodiknak, az olasz tiramisu pedig csak a harmadik helyre fut be.

(Forrás: netpincer.hu)

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss