Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezek az ételek tiltólistásak lehetnek a terhes Meghan Markle-nek

default user icon
MME
Friss, ropogós örömhír érkezett tegnap a brit királyi családból: Meghan Markle, Harry herceg felesége gyermeket vár. Kismamaként mindenki igyekszik a legjobb formáját hozni, odafigyelni arra, hogy mikor mit eszik, iszik - ez fokozottan igaz lehet Meghanre, aki, mielőtt hercegné lett, Amerikában népszerű életmódblogger volt. Nézzük, mennyiben kell újragondolnia étkezési szokásait, és átírnia a kedvencek listáját az elkövetkezendő 9 hónapban - és egy kicsit azon túl is.
Szusi

Amikor még működött Markle weboldala, a The Tig,  ott többször írt arról, mennyire szereti a szusit, és a halas tacot, mivel az a kaliforniai gyökereire emlékezteti. Bár a nőgyógyászok erősen javasolják a halfogyasztást a terhesség alatt, annak rendkívül magas vitamin- és ásványianyag tartalma miatt, azonban bizonyos halfajtáktól óva intenek: a ragadozók húsában ugyanis a megengedettnél jóval több lehet a higany, így Meghan számára tiltólistás a makréla, a kardhal, a tonhal és a nyársorrú hal.

LE KELL MONDANIA KEDVENC ÉTELÉRŐL HARRY HERCEG MENYASSZONYÁNAK >>> 
Bor

Meghan Markle borrajongását mi sem mutatja jobban, mint, hogy a blogját a már emlegetett The Tig-et is kedvenc bora, a Tignanello után nevezte el. "Két dolognak nem tudok ellenállni: a sült krumplinak és a bornak." Nos, e tekintetben biztosan reformokra szorul majd a kedvencek listája, ugyanis az első trimeszterben semmiképp nem ajánlott az alkoholfogyasztás, egyes orvosi szakvélemények szerint - bár ezzel nem mindenki ért egyet -, a második és harmadik harmadban, nem árthat, sőt, a terhességi vashiány miatt, kifejezetten ajánlott napi 1 (!) deci vörösbor.

7 TÉNY MEGHAN HERCEGNÉ ÉTKEZÉSI SZOKÁSAIRÓL, AMIN NAGYON MEG FOGSZ LEPŐDNI >>> 
A zöld turmix

Meghan rendszeresen, naponta többször is fogyasztotta az általa csak "gyógyító étel"-ként emlegetett, almából, kelkáposztából, spenótból, citromból és gyömbérből turmixolt zöld italt - amivel lehet, hogy óvatosabbnak kell lennie mostantól: az orvosok ugyanis arra figyelmeztetnek, hogy a pasztőrizálatlan dzsúzok fogyasztásakor jelentős az ételmérgezés kockázata, ami a kismamákra és a magzatra is igen veszélyes lehet.

gabonaflék

A hercegné egy ideje gluténmentes étrendet folytat - bár állítása szerint egy-egy tányér tésztával azért néha néha meglepi magát. Mivel az orvosok szerint a teljes kiőrlésű gabona fogyasztása nem csak, hogy egészséges, de kifejezetten fontos a nem gluténérzékeny kismamák számára, Meghan kénytelen lesz lazítani a szigorú mentes-étrendjén. Amellett, hogy ha a reggeli rosszullétek kezelésében igencsak jártas sógornőjére, Katalin hercegnére hallgat, akkor gyömbéres zabkeksszel indítja a napot, abban pedig van glutén bőven. No, meg persze vitaminok, ásványi anyagok és rostok is.

Penészes sajtok

A nagy sajtrajongó hírében álló Markle biztosan szomorúan veszi majd tudomásul, hogy 9 hónapig mellőznie kell az olyan finomságokat, mint a camembert, a roquefort és a márványsajt - vagyis a penészesek családját. De talán, mivel a kedvenc vörösboráról is kénytelen lemondani, a sajtról is könnyebben megy majd.

ÍME MEGHAN MARKLE 9 KEDVENC ÉTELE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss