Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meghalt az évszázad szakácsa, aki Gordon Ramsay mentora volt

default user icon
MME
73 éves korában elhunyt az egyik legismertebb francia szakácsa, Joël Robuchon. A séfet 1990-ben az évszázad szakácsának választották.

Joël Robuchon neve fogalom a gasztronómiában. A francia szakács már a '70-es években is a szakma legjobbjai közé tartozott, 1990-ben pedig az évszázad szakácsának is megválasztották. Robuchon 2016-ban rekordot döntött 32 Michelin-csillagával, amelyeket az általa feltalált konyhaművészetnek, az ateliernek köszönhetett. A Figaro című lap beszámolója szerint Robuchon rákbetegségben hunyt el.

- Joël Robuchon szakácsnak hívni olyan, mintha Picasso-t egyszerű piktorként, Pavarottit énekesként, vagy Chopin-t zongoristaként jellmeznénk. Ő egy művész, aki nagy hatással volt a 20. század gasztronómiájára – idézte a metro.co.uk Patricia Wellst.

Robuchon forradalmat teremtett az atelier éttermeivel, amelynek lényege az, hogy a vendégek a konyhához közel, foglalás nélkül étkezhetnek, és a fogások mellett a szakácsokat is megismerhetik. Robuchon sok fogásához mindössze három-négy összetevőt használt. A kedvence pedig a szarvasgomba és a kaviár volt. Robuchon volt Gordon Ramsay mentora.

GYÁSZ! MEGHALT JAMIE OLIVER EGYIK MENTORA >>> 

A FRANCIA KONYHA >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss