Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggytorta (súlykontroll)

5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojásfehérje
  • 3 evőkanál eritrit
  • 2 evőkanál zabliszt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • csipetnyi szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 1 csomag cukormentes vaníliás pudingpor
  • 1 teáskanál natúr kakaópor
  • 2,5 dl 1.5%-os tej
  • 2,5 dl víz
  • 2 evőkanál eritrit
  • meggy
  • A tetejére:
  • diétás tejszínhab

Elkészítés

Elkészítés: Először is a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Majd a tojások fehérjét habbá verjük, aztán hozzáadjuk az édesítőt, és kemény habbá verjük. Utána határozott mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztet, a keményítőt és a szódabikarbónát, papírral bélelt tepsibe rakjuk, és kb. 5-10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.

A krémhez kimérjük a hozzávalókat, és lassú tűzön a szokott módon pudingot főzünk.

A tésztát egy nagy tálcára borítjuk, nem baj, ha még langyos, és hosszában 4 egyenlő részre osztjuk. A puding egyik felét rákenjük, majd meggydarabokat szórunk rá, és egymásra hajtva feltekerjük. A maradék pudingot a külsejére kenjük. 1-2 órára hűvösre tesszük.

Tálalás előtt a tejszínhabot felverjük, a süti tetejére kenjük, és magozott meggydarabokkal díszítjük.

Megjegyzés

A recept a program minden szakaszában fogyasztható úgy, hogy akik az egyes szakaszban járnak, ne tegyenek rá tejszínt. - Husika120

Ezek is érdekelhetnek

Friss