Elkészítés: Először is a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Majd a tojások fehérjét habbá verjük, aztán hozzáadjuk az édesítőt, és kemény habbá verjük. Utána határozott mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztet, a keményítőt és a szódabikarbónát, papírral bélelt tepsibe rakjuk, és kb. 5-10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kész, félretesszük hűlni.
A krémhez kimérjük a hozzávalókat, és lassú tűzön a szokott módon pudingot főzünk.
A tésztát egy nagy tálcára borítjuk, nem baj, ha még langyos, és hosszában 4 egyenlő részre osztjuk. A puding egyik felét rákenjük, majd meggydarabokat szórunk rá, és egymásra hajtva feltekerjük. A maradék pudingot a külsejére kenjük. 1-2 órára hűvösre tesszük.
Tálalás előtt a tejszínhabot felverjük, a süti tetejére kenjük, és magozott meggydarabokkal díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre