Meggyszörp

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg meggy
  • 1,5 l víz
  • 1 teáskanál citromsav
  • 1 kávéskanál szalicil
  • 3 kg cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A meggyet szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a citromsavat, a szalicilt és a vizet. Összekeverjük, és 2 napig állni hagyjuk. Két nap után rászűrjük a cukorra, és miután a cukor elolvadt, üvegekbe rakjuk.

Megjegyzés

Ezt a szörpöt málnából, eperből vagy bodzabogyóból is el lehet készíteni. Nagyon finom és kiadós.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Lakatosné Harmat Mária 4 évvel ezelőtt
Pontosan így készítem, csak két nap elteltével, (de elég 24 óra is)vászon zacskóba szedem a meggyet, egy rúdra ráakasztom. Egy nagy edénybe rakom a megfelelő cukrot, és arra csöpögtetem a meggylevet.Átlátszó, gyönyörű, piros lét kapok. Időnként kevergetem, hogy a cukor olvadjon el. Üvegekbe töltöm, még csipetnyi szalicilt teszek a tetejére. Hűvös helyen tartom (spájz). Évekig eláll. Ásványvízzel fogyasztható tetszés szerinti arányban.

Hasonló Receptek