Elkészítés: 2 kg érett, de kemény meggyet kimagozunk. Zománcos
lábasba tesszük, amit egy másik, vízzel teli edénybe állítunk. A víz forralásával a meggyhúst egészen puhára főzzük, majd áttörjük vagy turmixoljuk.
Minden kg gyümölcshöz 80 dkg cukrot és néhány szem mandulát teszünk, és addig főzzük a vízfürdőben amíg a kanáltól elválik, vagy tányérra cseppentve belőle hamar megbőrösödik. Kisebb formákba vagy lapos tányérra öntjük.
Amikor megdermedt, rácsra téve, szellős helyen szárítjuk /rövid ideig aszalógépben is száríthatjuk/, ezután tesszük szellős helyre. Néhány nap után papírdobozba rakva, hűvös helyen tartjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre