Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggylikőr II.

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg érett meggy
  • 5 dkg tört meggymag
  • 1 l pálinka vagy tiszta szesz
  • 1/4 rúd vanília
  • fahéj ízlés szerint
  • A sziruphoz:
  • 2,5 dl víz
  • 50 dkg cukor

Elkészítés

Elkészítés: Kimagozzuk a meggyet. 5 dkg meggymagot megtörünk, és 3 l-es üvegbe tesszük a meggyel együtt, ráöntjük a pálinkát, ízesítjük, összekeverjük, és az üveg száját jól lekötözzük. Meleg helyen vagy napon érleljük mindaddig, amíg az ízek jól összeérnek, naponta felrázzuk.

2-3 hét után /érlelési ídő/ leszűrjük, hozzáöntjük hozzá az 50 dkg cukorból és 2,5 dl vízből főzött szirupot, pár napig még érleljük, ismét leszűrjük, üvegekbe töltjük.

Kissé lehűtve kínáljuk ezt a kellemes, finom likőrt.

Megjegyzés

Hosszabb várakozási idő után is - 1-2 év - nagyon kellemesen hat, ekkor már a fogyasztott mennyiségre is figyelni kell. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss