Meggyleves

default user icon
12 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 üveg magozott megybefőtt
  • 2 citromkarika
  • 1 csomag forraltbor fűszerverék
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint cukor
  • 4 evőkanál tej

Elkészítés

    Elkészítés: A megybefőtett a levével meg a citromkarikákkal együtt fazékba teszed. Felöntöd egy befőttesüvegnyi vízzel. Felforralod. Közben a pudingport elkevered a tejjel. A levesbe rakod a forraltbor fűszerkeveréket és a cukrot. 1 percig együtt főzöd. Közben megkóstolod, és ha szükséges, még tehetsz hozzá cukrot. Folytonos keverés közben hozzáöntöd a tejben feloldott pudingport. Pár percig lassú tűzön összefőzöd. Lehűtöd, tejszínhabbal vagy anélkül tálalhatod.

Megjegyzés

Általában akkor szoktam főzni, mikor meggyes-diós sütit csinálok szintén magozott neggybefőttből. A sütihez a befőttből csak a meggyet használom, a levét pedig hozzáadom a leveshez, így annyival kevesebb vizet adok hozzá.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Liza 3 évvel ezelőtt
Forralt bor fűszerkeverék helyett fahéjat és szegfűszeget használtam. Isteni lett :-)
Minden Áron 4 évvel ezelőtt
Megcsináltam, finom lett! Annyi különbséggel, hogy én puncs pudinggal készítettem. Semmmi gond nem volt sem a színével, sem az állagával.
Bárdos-Simon Katalin 5 évvel ezelőtt
Nekünk is nagyon ízlik a recepted! Én még 2-3 dl tejszínt is teszek hozzá. Nekünk úgy még finomabb! Köszönjük!
horváth ráhel 6 évvel ezelőtt
Szerintem max.fél csomag pudingpor elég bele,szine miatt gusztusosabb eper sőt puncs izű pudingporral.Amúgy tényleg finom lett.
Dávid Vera 6 évvel ezelőtt
A színe valóban nem hasonlított a korábban megszokotthoz, ellenben az íze kárpótolt a látványért :-) És én még azt hittem nem tudok meggylevest főzni, mert a korábbi módszerekkel sosem lett az igazi. Köszi a receptet!
Varga Mónika 6 évvel ezelőtt
Szuper ez a recept! Ezentúl csak így sűrítem a gyümölcsleveseimet. Köszi a tippet!!!!! :) Móni
kitti 6 évvel ezelőtt
Megfőztem, nagyon finom lett és egyszerű recept! a színe és az állaga is tökéletes volt!
Anita 7 évvel ezelőtt
Megfőztük, nagyon-nagyon finom lett, köszönöm, hogy megosztottad velünk!!! Anita
Patakiné Zsiros Anikó 7 évvel ezelőtt
Kedves Kati! Most főztem a receptedet és nem a pudingport csökkentettem hanem dupláztam az adagot mert úgy fogy hogy mire mindenki megkóstolja milyen finom addigra nekem nem is jut :) Én víz helyett vörösbort tettem bele. Isteni lett. Köszi! egy eddig \"tejfölös-lisztes sűrítéses\" Anyuka
Vízkeleti Katalin 8 évvel ezelőtt
Kedves Turmalin, Selymességét lehet csökkenteni, az arányok változtatásával. Pl. fél csomag pudingpor, vagy több befőtt. A színe... hát ez úgy gondolom nem a recepttől függ, hanem a megybefőttől, vagy a meggytől, amit veszel. krekati

Hasonló Receptek

Magazin