Keress receptre vagy hozzávalóra

Meggyleves (paleo)

Hozzávalók

  • 0,5 kg kimagozott meggy
  • 3 ek eritrit
  • 1 rúd fahéj
  • 1 kk szegfűszeg
  • csipet só
  • 2 ek kókuszkrém
  • 4 ek víz
  • 1 tk tápiókakeményítő
  • 1 db citrom leve

Elkészítés

    1. A meggyet felrakjuk főni 1,2 liter vízben. Ízesítjük a fehéjja, az őrölt szegfűszeggel, egy csipet sóval és az eritrittel. Kb. 5-6 percig főzzük. 
    2. A kókuszkrémet, a vizet és a tápiókakeményítőt egy turmixgépbe tesszük, hozzáadunk 1 merőkanyálnyi meggylevest, és krémesre turmixoljuk.
    3. A krémes sűrítményt visszaöntjük a leveshez, összeforraljuk, majd levesszük a tűzről. A kész leveshez hozzáöntjük a citromlevet. Lehűtve kínáljuk. 

Megjegyzés

Nyáron a gyümölcslevesek megunhatatlanok, hiszen minden gyümölcsből más-más ízűt készíthetünk. Ha egészséges alapanyagokból készül, bármilyen diétába beilleszthető. Lehűtve nyújt igazi ízélményt.

Bodnár Éva
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin