Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyleves

default user icon
3 4.4/5

Hozzávalók

  • 40 dkg meggy
  • 20 dkg cukor
  • 6-8 szem szegfűszeg
  • egy kis darab fahéj
  • 1 citrom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4-5 evőkanál liszt
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés

    1. A fahéjat és a szegfűszeget egy citromkarikával kevés vízben felforraljuk, majd teaszűrőn átszűrjük.
    2. Hozzátesszük a kimagozott meggyet, a cukrot és kb. 1 liter vízzel felforraljuk.
    3. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt a liszttel simára keverjük. Ha forr a meggyes lé, hozzáöntjük lassan a habarást. Közben keverjük, mert különben gusztustalan csomók úszkálnak majd a levesben. Újra felforraljuk, hozzáadva a vörösbort. Ha kell, még lehet cukrozni, kicsi sóval az édes ízt jobban kihozni, esetleg citromlével savanykásabbá tenni.
    4. Rövid forralás után hűtsük le, tegyük hűtőbe, hiszen jéghidegen az igazi egy kis tejszínhab-pöttyökkel a tetején.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bheni10
Én liszt helyett pudingporral szoktam habarni tejszin vagy vanília ízűvel de lehet meggy is ízlés kérdése.
Matato
Nagyon finom úgy is, ha 4 tojás sárgáját habosra keverjük cukorral, és ekkor teszünk bele csak pár csepp tejszínt ha szükséges. Én is leveszem a tűzről mielőtt habarom, mert összekaphatja a habarást a forró leves. Utána felfőzöm, hogy a tojás ne maradjon nyers. Lehűtve isteni és nem hízlal a sok tejszíntől.
Lencsilányka
Én úgy szoktam,hogy mielőtt a habarást beleteszem leveszem kicsit kihűlni,mert ugye a forróság kapja össze.Utána megint felforralom.Valamint a habarásba teszek jópár tojást is és krémes lesz tőle.Úgy 4-5 darabot. Üdv

Hasonló Receptek

Magazin