Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggykrémleves

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a citromlevet és felforraljuk. A meggyből ekkor 2-3 evőkanálnyit kiveszünk, később ezzel díszítjük a levest. A többit pépesítjük.
  2. A tejszínt a pudingporhoz adjuk, csomómentesre keverjük, a leveshez öntjük, közben folyamatosan kavargatjuk. Pár percig főzzük, majd ha kissé sűrűsödni kezd, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni.
  3. Tálaláskor a félretett meggyszemeket a tányérokban elosztjuk. Ízlés szerint friss meggyszemekkel is tálalhatjuk, ha ropogós levesbetétre vágyunk. 

MEGGYLEVES TÉLI FŰSZEREKKEL>>> 

MEGGYES-TÚRÓS RÉTES>>> 

TEJFÖLÖS MEGGYLEVES>>> 

 

Megjegyzés

Forrón vagy hidegen fogyaszthatjuk. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss