Elkészítés: A meggybefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. Közben a szikkadt zsemlét apró kockákra vágjuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd egyenként beleütjük a tojásokat, és elkeverjük. Hozzáadjuk az őrölt fahéjat meg a reszelt citromhéjat is. Belecsorgatjuk a tejet, hozzávegyítjük a túrót és a durvára vágott mandulát, majd rászitáljuk a sütőport, és jól összedolgozzuk. Végül a zsemlekockákat óvatosan a túrós-tojásos masszába vegyítjük. Egy kerek tűzálló formát margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával meghintünk, majd a túrós masszát és a lecsöpögetett meggyet váltakozva egymásra rétegezünk. Előmelegítet sütőbe toljuk, és 200 fokon 25-30 percig sütjük. A tetejét sütőpapírral befedjük, majd ugyanazon a hőfokon további 25-30 percig sütjük. A sütőből kivéve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre