Keress receptre vagy hozzávalóra

Meggyes-túrós sütemény

default user icon
11 3.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • csipet sütőpor
  • 20 dkg finomliszt
  • 8 dkg porcukor
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg magozott meggy (konzervből csinálom)
  • 2 pohár tejföl
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg túró
  • Az öntethez:
  • 2 csomag tortazselé
  • 5 dl folyadék (meggylé vagy víz)

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük. Ezután 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és kikent tepsibe helyezzük. Megfőzzük a pudingot. A tejfölt összekeverjük az áttört túróval, hozzáadjuk a még meleg pudingot. Ezt ráöntjük a tésztára. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük 175 fokon. A folyadékból és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. (A kisült süteményt meg lehet szórni egy kevés habfixáló porral, így nem áztatja el az öntet a krémet.) Végezetül az öntetet óvatosan ráöntjük a sütemény tetejére. Lehűtjük, és tálalhatjuk is!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

viccuska 6 évvel ezelőtt
Nagyon finomra sikerult, a hozzaszolasok alapjan feltem hogy kemeny lesz a tesztaja, a recept szerint csinaltam, nem okoskodtam, es nagyon finom lett. Nem kell harom napot varni a puhulasig, nekem a csalad az este el is tuntette az utolso morzsaig, es hat egyalltalan nem iztelen. En tejfolet nem tettem a krembe mivel mifelenk finom kremes a tehenturo. Ajanlani tudom ezt receptet mindenkinek.
adamfesto 7 évvel ezelőtt
A tészta tényleg nem nyújtható, de ez nem baj. Ha raktok bele 1-2 ek. tejfölt akkor lazább-lágyabb lesz, ha pedig 15-17 dkg margarinnal csináljátok akkor omlósabb. A nyújtással azért nincs baj mert kézzel szépen bele lehet nyomkodni a tepsibe és még csak le sem ragad. Még annyit változtattam a tölteléken, hogy raktam bele egész tojást meg tejszínt. Én is édesebben szoktam sütni de ez is jó kombináció szerintem, nem gond ha nem áll a szirupban valami. Ízetlennek pedig végképp nem mondanám, éjszaka még rájártam kicsit :)
eordogh.szilvia 10 évvel ezelőtt
Nagyon sajnálom, én is ezt sütöttem tegnap, nagyon jó lett. Üdv neked!
Magenta99 10 évvel ezelőtt
Én is Ráma margarint használok mindig a sütikhez. Tettem hozzá még annyi lisztet, hogy ne ragacsos legyen, hanem nyújtható, de így meg kopogós, kemény lett, ahogy megsült. A családnak sajnos nem jött be ez a süti, nincs semmi íze, nem elég édes sem a tészta, sem a "teteje", íztelen az egész. Hát ez van.... Üdv, Magenta
eordogh.szilvia 10 évvel ezelőtt
Nagyon jó a tésztája, ha ragadt, egy kis lisz lehet, hogy segít rajta. A margarin zsírtartalma is befolyásolhatja, én Rámát használok. Nálam nagyon bejött, szerintem gyorsan elkészül és nagyon finom.
Magenta99 10 évvel ezelőtt
Hát haljak meg, ha értem.... Ezerféle sütit csináltam már, nem tekintem magam kezdőnek. Ez a tészta kifogott rajtam. A 10 dkg margarin, 20 dkg liszt, 1 tojás, stb-ből nem nyújtható tészta, hanem egy ragacsos katymaz lett. Hol lehet a baj? Üdv, Magenta
eordogh.szilvia 10 évvel ezelőtt
A tésztát, akár már előző este összeállíthatod, nem árt neki, sőt! Hétvégén azt hiszem nálunk is(ismét) ez lesz a desszert. Jó sütögetést nektek!
varikriszti 10 évvel ezelőtt
Régi gáz sütőm van.Attól mert kemény lett a tésztája máskor is meg fogom csinálni,lehet hogy akkor jó lesz.
gyöngyi62 10 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, én így készítettem el, ahogy le van írva isteni! Köszi a receptet.
eordogh.szilvia 10 évvel ezelőtt
Örülök, hogy ízlett, mi is imádjuk! Nem tudom miért lett kemény a tésztája, nekem mindig olyan jó puha. Nem lehet, hogy a sütőd miatt?

Hasonló Receptek

Magazin