Keress receptre vagy hozzávalóra

Meggyes-túrós sütemény

default user icon
11 3.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • csipet sütőpor
  • 20 dkg finomliszt
  • 8 dkg porcukor
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg magozott meggy (konzervből csinálom)
  • 2 pohár tejföl
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg túró
  • Az öntethez:
  • 2 csomag tortazselé
  • 5 dl folyadék (meggylé vagy víz)
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük. Ezután 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és kikent tepsibe helyezzük. Megfőzzük a pudingot. A tejfölt összekeverjük az áttört túróval, hozzáadjuk a még meleg pudingot. Ezt ráöntjük a tésztára. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük 175 fokon. A folyadékból és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. (A kisült süteményt meg lehet szórni egy kevés habfixáló porral, így nem áztatja el az öntet a krémet.) Végezetül az öntetet óvatosan ráöntjük a sütemény tetejére. Lehűtjük, és tálalhatjuk is!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

viccuska 5 évvel ezelőtt
Nagyon finomra sikerult, a hozzaszolasok alapjan feltem hogy kemeny lesz a tesztaja, a recept szerint csinaltam, nem okoskodtam, es nagyon finom lett. Nem kell harom napot varni a puhulasig, nekem a csalad az este el is tuntette az utolso morzsaig, es hat egyalltalan nem iztelen. En tejfolet nem tettem a krembe mivel mifelenk finom kremes a tehenturo. Ajanlani tudom ezt receptet mindenkinek.
adamfesto 7 évvel ezelőtt
A tészta tényleg nem nyújtható, de ez nem baj. Ha raktok bele 1-2 ek. tejfölt akkor lazább-lágyabb lesz, ha pedig 15-17 dkg margarinnal csináljátok akkor omlósabb. A nyújtással azért nincs baj mert kézzel szépen bele lehet nyomkodni a tepsibe és még csak le sem ragad. Még annyit változtattam a tölteléken, hogy raktam bele egész tojást meg tejszínt. Én is édesebben szoktam sütni de ez is jó kombináció szerintem, nem gond ha nem áll a szirupban valami. Ízetlennek pedig végképp nem mondanám, éjszaka még rájártam kicsit :)
eordogh.szilvia 9 évvel ezelőtt
Nagyon sajnálom, én is ezt sütöttem tegnap, nagyon jó lett. Üdv neked!
Magenta99 9 évvel ezelőtt
Én is Ráma margarint használok mindig a sütikhez. Tettem hozzá még annyi lisztet, hogy ne ragacsos legyen, hanem nyújtható, de így meg kopogós, kemény lett, ahogy megsült. A családnak sajnos nem jött be ez a süti, nincs semmi íze, nem elég édes sem a tészta, sem a "teteje", íztelen az egész. Hát ez van.... Üdv, Magenta
eordogh.szilvia 9 évvel ezelőtt
Nagyon jó a tésztája, ha ragadt, egy kis lisz lehet, hogy segít rajta. A margarin zsírtartalma is befolyásolhatja, én Rámát használok. Nálam nagyon bejött, szerintem gyorsan elkészül és nagyon finom.
Magenta99 9 évvel ezelőtt
Hát haljak meg, ha értem.... Ezerféle sütit csináltam már, nem tekintem magam kezdőnek. Ez a tészta kifogott rajtam. A 10 dkg margarin, 20 dkg liszt, 1 tojás, stb-ből nem nyújtható tészta, hanem egy ragacsos katymaz lett. Hol lehet a baj? Üdv, Magenta
eordogh.szilvia 9 évvel ezelőtt
A tésztát, akár már előző este összeállíthatod, nem árt neki, sőt! Hétvégén azt hiszem nálunk is(ismét) ez lesz a desszert. Jó sütögetést nektek!
varikriszti 9 évvel ezelőtt
Régi gáz sütőm van.Attól mert kemény lett a tésztája máskor is meg fogom csinálni,lehet hogy akkor jó lesz.
gyöngyi62 9 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, én így készítettem el, ahogy le van írva isteni! Köszi a receptet.
eordogh.szilvia 9 évvel ezelőtt
Örülök, hogy ízlett, mi is imádjuk! Nem tudom miért lett kemény a tésztája, nekem mindig olyan jó puha. Nem lehet, hogy a sütőd miatt?

Hasonló Receptek

Magazin