Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük. Ezután 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és kikent tepsibe helyezzük. Megfőzzük a pudingot. A tejfölt összekeverjük az áttört túróval, hozzáadjuk a még meleg pudingot. Ezt ráöntjük a tésztára. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük 175 fokon. A folyadékból és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. (A kisült süteményt meg lehet szórni egy kevés habfixáló porral, így nem áztatja el az öntet a krémet.) Végezetül az öntetet óvatosan ráöntjük a sütemény tetejére. Lehűtjük, és tálalhatjuk is!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre