Elkészítés: A meggybefőtt levét leszűrjük, a meggyeket pedig félbevágjuk (így jobban befedi majd a sütemény tetejét). A vaníliás pudingporhoz hozzákeverjük a cukrot, és a meggybefőtt levével sűrűre főzzük (zselés állagú lesz). Ízesítjük fahéjjal, és hozzákeverjük a meggyet is.
Ezután egy kerek tortaformát kiolajozunk, és belemorzsoljuk a túrót. Megszórjuk egyenletesen vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. A margarint megolvasztjuk, és hozzákeverjük a többi hozzávalót. Ráöntjük a túróra, és egy kicsit megmozgatjuk a formát, hogy belefolyjon minden egyes szegletébe.
Előmelegített sütőben, 180 Celsius-fokon kb. 45 percig sütjük. A sütés vége előtt 5 perccel – mikor a túró már elég kemény – gyors mozdulatokkal kivesszük a süteményt a sütőből, rásimítjuk a meggyet, majd visszatesszük a maradék időre.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, hogy a zselés részt szépen lehessen szeletelni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre