Elkészítés: A tésztához a lisztet összegyúrjuk a vajjal, a mézzel és a tojással. Cipóvá formázzuk, frissen tartó fóliába csomagoljuk, és a hűtőben 1 órán át pihentetjük.
A túrót áttörjük, összekeverjük a mézzel, a citromlével, a vanília kikapart magjaival, a tojássárgájával.
A szóráshoz a vajat megolvasztjuk, félrehúzzuk, morzsásra összedolgozzuk a mézzel, a liszttel, a fahéjjal és egy csipet sóval.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 20 x 25 cm nagyságú tepsit.
A tésztával kibéleljük a tepsit úgy, hogy pereme is legyen. Villával több helyen megszurkáljuk, és a sütőben kb. 10 percig elősütjük. Kivesszük, a túrós tölteléket a tésztalapra simítjuk, megszórjuk a meggyel. Rámorzsoljuk a morzsás tésztát, és a sütőben további 45 percig sütjük.
A süteményt hagyjuk hűlni, szeletelve kínáljuk, tejszínhabot is adhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre