Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-túrós pite

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg méz
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg zsírszegény túró
  • 10 dkg méz
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 rúd vanília
  • 2 tojássárgája
  • 1 üveg magozott meggybefőtt vagy 50 dkg friss meggy
  • A szóráshoz:
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg méz
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet összegyúrjuk a vajjal, a mézzel és a tojással. Cipóvá formázzuk, frissen tartó fóliába csomagoljuk, és a hűtőben 1 órán át pihentetjük.

A túrót áttörjük, összekeverjük a mézzel, a citromlével, a vanília kikapart magjaival, a tojássárgájával.

A szóráshoz a vajat megolvasztjuk, félrehúzzuk, morzsásra összedolgozzuk a mézzel, a liszttel, a fahéjjal és egy csipet sóval.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 20 x 25 cm nagyságú tepsit.

A tésztával kibéleljük a tepsit úgy, hogy pereme is legyen. Villával több helyen megszurkáljuk, és a sütőben kb. 10 percig elősütjük. Kivesszük, a túrós tölteléket a tésztalapra simítjuk, megszórjuk a meggyel. Rámorzsoljuk a morzsás tésztát, és a sütőben további 45 percig sütjük.

A süteményt hagyjuk hűlni, szeletelve kínáljuk, tejszínhabot is adhatunk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss