Elkészítés: A meggyet kimagozzuk, szűrőbe tesszük, és hagyjuk jól lecsepegni. A túrót villával alaposan áttörjük.
A cukrot a vajjal, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval krémesre keverjük. Hozzáadjuk egymás után a tojásokat, majd a 2 sárgáját is. Végül beledolgozzuk a túrót és a sütőporral elkevert lisztet.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Nagyobb, mélyebb tepsit kikenünk a vajjal, beszórjuk zsemlemorzsával. A tésztamasszát beleterítjük. Megszórjuk a meggyel. A sütőben kb. 50 percig sütjük.
Kivesszük, hűlni hagyjuk, csak utána szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre