Túrós-meggyes rétes

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg magozott meggy
  • 3 evőkanál gríz
  • 1 csomag réteslap
  • 1 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 marék cukor

Elkészítés

    1. A kenéshez a tejfölbe beleöntjük az olajat és jól elkeverjük. Ezután elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a grízt, majd jól összekeverjuk, végezetül hozzáadjuk a magozott meggyet, ezzel már óvatosabban elkeverjük.
    2. Egy nedves konyharuhára ráterítünk egy réteslapot, megkenjük az összekevert tejfölös olajjal, majd jöhet a következő réteslap, kenés, végezetül jön a harmadik lap.
    3. Megszórjuk grízzel a réteslap szélét, a meggyes túrótöltelék felét ráhalmozzuk, egyenletesen elosztjuk és feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és ugyanígy elkészítjük a másik rudat is.
    4. A tetejüket is megkenjük a tejfölös olajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15 -20 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

Megjegyzés

A meggyel a túrós rétes egy teljesen más ízvilágba repíti az ízlelőbimbóinkat, egy csodálatos ízharmónia jön létre.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin