Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrós-meggyes rétes

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenéshez a tejfölbe beleöntjük az olajat és jól elkeverjük. Ezután elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a grízt, majd jól összekeverjuk, végezetül hozzáadjuk a magozott meggyet, ezzel már óvatosabban elkeverjük.
  2. Egy nedves konyharuhára ráterítünk egy réteslapot, megkenjük az összekevert tejfölös olajjal, majd jöhet a következő réteslap, kenés, végezetül jön a harmadik lap.
  3. Megszórjuk grízzel a réteslap szélét, a meggyes túrótöltelék felét ráhalmozzuk, egyenletesen elosztjuk és feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és ugyanígy elkészítjük a másik rudat is.
  4. A tetejüket is megkenjük a tejfölös olajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15 -20 perc alatt ropogós pirosra sütjük.

Megjegyzés

A meggyel a túrós rétes egy teljesen más ízvilágba repíti az ízlelőbimbóinkat, egy csodálatos ízharmónia jön létre. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss