Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes túrókrémtorta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A túrót alaposan áttörjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kristálycukrot ízlés szerint, a reszelt citromhéjat, fél citrom levét és a joghurtot. Egy mérőedénybe facsarjuk a citrom másik felének levét, és a meggybefőtt levével kiegészítjük 2 dl-re. Ebben feloldjuk a zselatint, majd felmelegítjük, de véletlenül sem forraljuk. Míg a zselatin hűl, összevágjuk kis darabokra vagy lereszeljük a csoki felét, a többi marad dísznek, de ha csokisra akarjuk, az egészet belerakhatjuk. :) A meggy felét félbevágjuk. Belekeverjük a csokit és a meggyet is a masszába, majd, ha langyosra hűlt a zselatin, azt is. Alaposan összeforgatjuk, majd folpackkal bélelt tálba borítjuk.

Hideg helyre tesszük, télen ablakpárkányra, nyáron hűtőbe. Meggyszószt készíthetünk hozzá pár evőkanál cukorból és meggyléből, a maradék meggyből, 1 evőkanál étkezési keményítővel, pár evőkanál citromlével és kis őrölt fahéjjal. A meggyet összeaprítjuk, felöntjük a meggylével, cukrozzuk, fűszerezzük, kis rumaroma nem árt, és forraljuk, míg kicsit sűrűsödik, majd az étkezési keményítőt hozzáadva az első buborékokig hevítjük.

Kb. 2 óra múlva fogyasztható a desszert. Rendkívül jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

Gyorsabb, mint ahogy hangzik. A szószt tálalhatjuk melegen vagy forrón is. A megmaradt csoki jól szolgál díszítőeszközként, sőt szórhatunk rá kakaós tortadarát is. - eve1122

Ezek is érdekelhetnek

Friss