Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes túrógombóc

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 4 ek búzadara
  • 1 kk só
  • 2 dl tejföl
  • 20 szem friss meggy
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek vaj vagy olaj

Elkészítés

    1. A túrót villával összetörjük, megsózzuk, majd hozzáadjuk tojásokat, valamint a búzadarát, és az egészet jól kikeverjük.
    2. Egy lábosban enyhén sós vizet melegítünk. Nedves kézzel gombócokat formázunk a túrós masszából, és 2-2 magozott meggyet teszünk a közepükbe. 
    3. Amikor forr a víz, a gombócokat a lábosba tesszük, és a forrásban lévő vízben addig főzzük a gombócokat, amíg azok feljönnek a víz tetejére és forgoni kezdenek a felszínen. 
    4.  Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk a vajon vagy olajon. A megfőtt gombócokat a zsemlemorzsába forgatjuk, meghintjük a porcukorral, és langyos tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés

A meggy üdévé és pikánssá teszi a a túrógombócot.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek