Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes túrógombóc

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót villával összetörjük, megsózzuk, majd hozzáadjuk tojásokat, valamint a búzadarát, és az egészet jól kikeverjük.
  2. Egy lábosban enyhén sós vizet melegítünk. Nedves kézzel gombócokat formázunk a túrós masszából, és 2-2 magozott meggyet teszünk a közepükbe. 
  3. Amikor forr a víz, a gombócokat a lábosba tesszük, és a forrásban lévő vízben addig főzzük a gombócokat, amíg azok feljönnek a víz tetejére és forgoni kezdenek a felszínen. 
  4.  Közben a zsemlemorzsát megpirítjuk a vajon vagy olajon. A megfőtt gombócokat a zsemlemorzsába forgatjuk, meghintjük a porcukorral, és langyos tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés

A meggy üdévé és pikánssá teszi a a túrógombócot. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss