Elkészítés: Áttörjük gondosan a tehéntúrót, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet só belekerülhet, és állni hagyjuk 1-2 órát is, hogy megdagadjon a búzadara.
A tökmagot apróra vágjuk, majd száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, porcukorral összeforgatjuk, és addig hevítjük, amíg a porcukor rákaramellizálódik.
Ezután vizes kézzel kis gombócokat formálunk a túrós masszából, közepükbe kimagozott (keményítőben meghempergetett – így nem ereszt levet) meggyet nyomunk, és lobogó sós vízben kifőzzük. Kb. 5 perc alatt készre fő, egyet ellenőrzésképpen mindenképp vágjunk ketté. A lecsepegtetett gombócokat a karamellás tökmagba hempergetjük.
Tálaláskor kevés porcukorral elkevert tejföllel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre