Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes túrógombóc tökmagos köntösben

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Áttörjük gondosan a tehéntúrót, majd összegyúrjuk a tojásokkal és a búzadarával. Egy csipet só belekerülhet, és állni hagyjuk 1-2 órát is, hogy megdagadjon a búzadara.

A tökmagot apróra vágjuk, majd száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, porcukorral összeforgatjuk, és addig hevítjük, amíg a porcukor rákaramellizálódik.

Ezután vizes kézzel kis gombócokat formálunk a túrós masszából, közepükbe kimagozott (keményítőben meghempergetett – így nem ereszt levet) meggyet nyomunk, és lobogó sós vízben kifőzzük. Kb. 5 perc alatt készre fő, egyet ellenőrzésképpen mindenképp vágjunk ketté. A lecsepegtetett gombócokat a karamellás tökmagba hempergetjük.

Tálaláskor kevés porcukorral elkevert tejföllel kínáljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss