Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes túrótorta kakaós piskótából

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • A krémhez :
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • porcukor (ízlés szerint)
  • vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2,5 dl hulala
  • 1 csomag zseléfix
  • 1 üveg meggybefőtt

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Belekeverjük a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. A masszát egy közepes méretű, kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.
  3. A krémhez a túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citrom héjjal összekeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét és a zseléfixet, majd jól kikeverjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, és kicsivel több mint a felét óvatosan a túrókrémhez keverjük.
  5. A kihűlt piskótánkat félbevágjuk, megkenjük a túrókrémmel, megszórjuk a lecsöpögtetett meggyel, majd beborítjuk a piskótával. A tetejét és az oldalát a maradék tejszínhabbal megkenjük, majd díszítjük.

    Még több torta >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss