Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes torta

75 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
  2. Kilisztezett és kikent tortaformába öntjük, előmelegített sütőben 220°C-on 20 percig sütjük.
  3. A meggyet lecsepegtetjük, fahéjjal és egy kevés porcukorral összekeverjük, a levét a vaníliás pudingporral felfőzzük. A meggy egy részét elkeverjük a pudingos meggylével.
  4. A kihűlt piskótát 2 lapba vágjuk, a meggyes-pudingos krémmel megtöltjük. A habtejszínt ízlés szerinti porcukorral felverjük, majd bevonjuk vele a tortát.
  5. Díszítésként kis habrózsákat formázunk rá, és a maradék meggyel díszítjük. Megszórjuk csokireszelékkel, és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss