Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes-tejszínhabos torta (gluténmentes)

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kakaós piskótához:
  • 5 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg liszt (9 dkg gluténmentes liszt, 3 dkg kukoricaliszt, 3 dkg keményítő)
  • A meggyes töltelékhez:
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 kisebb rúd fahéj
  • 1 kis darab citromhéj
  • 4-5 dkg keményítő
  • A tejszínhabos töltelékhez:
  • 5 dl habtejszín
  • 3 csomag habfixáló
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • rumaroma
  • 5 dkg étcsokoládé apróra reszelve

Elkészítés

Elkészítés: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgákat egyenként belekeverjük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a sütőporral és
kakaóporral elvegyített lisztkeveréket. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 175 Celsius-fokon 30-35 percig sütjük. Ha kihűlt, 3lapra vágjuk.

A befőtt levét leöntjük a meggyről, a keményítőt néhány kanál befőttlében elkeverjük. A többi levet lábosba öntjük, a fahéjjal és a citromhéjjal felforraljuk, majd a feloldott keményítővel sűrűre főzzük. A fahéj és a citromhéj eltávolítása után beleforgatjuk a meggyet.

Melegen az alsó tortalapra simítjuk, ráhelyezzük a következő lapot, és hűtőbe tesszük. A tejszínt a habfixáló utasítása szerint a cukorral kemény
habbá verjük, majd az aromát és a csokireszeléket belekeverjük, a következő lapra kenjük, majd rátesszük a felső lapot.

A tetejét tetszőlegesen díszítjük. Tejszínhabbal kínáljuk. Ha valaki gluténérzékeny, akkor a finom búzaliszt helyett a zárójelben lévő hozzávalókat kell használni.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss