Elkészítés: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgákat egyenként belekeverjük. Ezután óvatosan hozzákeverjük a sütőporral és
kakaóporral elvegyített lisztkeveréket. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 175 Celsius-fokon 30-35 percig sütjük. Ha kihűlt, 3lapra vágjuk.
A befőtt levét leöntjük a meggyről, a keményítőt néhány kanál befőttlében elkeverjük. A többi levet lábosba öntjük, a fahéjjal és a citromhéjjal felforraljuk, majd a feloldott keményítővel sűrűre főzzük. A fahéj és a citromhéj eltávolítása után beleforgatjuk a meggyet.
Melegen az alsó tortalapra simítjuk, ráhelyezzük a következő lapot, és hűtőbe tesszük. A tejszínt a habfixáló utasítása szerint a cukorral kemény
habbá verjük, majd az aromát és a csokireszeléket belekeverjük, a következő lapra kenjük, majd rátesszük a felső lapot.
A tetejét tetszőlegesen díszítjük. Tejszínhabbal kínáljuk. Ha valaki gluténérzékeny, akkor a finom búzaliszt helyett a zárójelben lévő hozzávalókat kell használni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre