Meggyes-tejszínes torta egyszerűen

default user icon
4 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 dl habtejszin
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 1 üveg meggybefőtt
  • rumaroma

Elkészítés

    Elkészítés: A habtejszint a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a tejfölt. Egy közepes méretű kapcsos tortaformába leteszünk 1 réteg babapiskótát, amit a meggybefőtt leszűrt és rumaromával ízesitett levével meglocsolunk. Erre szórunk egy kis meggyet, majd egy réteg krém következik. Kb. három réteget tudunk csinálni, a végén a tetején elsimítjuk a krémet, amit ízlés szerint gyümölccsel vagy tortadíszítővel díszíthetünk. Egy napra hűtőbe tesszük, és levéve a kapcsot lehet szeletelni, mint egy tortát. Ha azt akarjuk, hogy biztos összeálljon a krém, tehetünk bele zselatint is!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bakács Gabriella 2 évvel ezelőtt
Évekkel ezelőtt, kezdőként találtam rá erre a receptre. Azóta rengetegszer megcsináltam, nagy kedvenc! Hamar megvan, nem cukros, nyáron különösen isteni. Megérdemli a dícséretet! Többszörösen kipróbált, tuti recept! Köszönet érte!
Vaszily Lászlóné 5 évvel ezelőtt
Én úgy gondolom,a meggybefőtt jó édes lehet és azért nem kell bele cukor.De én tettem bele cukrot 2 evőkanállal és biztos,ami biztos alapon,2 csapott kanál zselatinport is.Nem mászott szét és elfogyott;kell még dicsérni?
dekany adrienn 6 évvel ezelőtt
Szerintem az 1 csomag vaníliás cukor nem édesíti meg eléggé, van vélemény???
Bense Mariann 8 évvel ezelőtt
Sziasztok!Nagyon jól hangzik ez a recept!Ki fogom próbálni!Mariann

Hasonló Receptek