Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Meggyes-tejfölös sütemény

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A krémhez:
  • 6,25 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • cukor
  • 2 pohár tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 2 üveg magozott meggy
  • 2 csomag tortazselé (elhagyható)

Elkészítés

    1. A tésztához szükséges hozzávalókat összekeverjük, és a masszát egy sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es tepsibe simítjuk. 180 fokon alsó-felső sütésnél 15 percig sütjük.
    2. A 2 csomag pudingport megfőzzük a tejjel (a csomagolás utasítása szerint, cukorral). Hagyjuk kicsit hűlni. Ezután a tejfölt és a tojássárgáját hozzákeverjük a pudinghoz. Az így kapott krémet rákenjük a tésztára.
    3. A meggyet (abban az esetben, ha teszünk rá tortazselét, a levét felfogjuk!) elosztjuk a pudingos krémen, és a süteményt még 15 percig sütjük.
    4. Tehetünk rá tortazselét is, ekkor a 2 csomag tortazseléport felfőzzük a meggy levével, és ráöntjük a süteményre. 

Megjegyzés

Kb. 20 szelet lesz belőle. Érdemes egy nappal korábban megsütni.

Adriennke26
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin